Tunus'ta Nahda Hareketi, Ülkedeki Durumlardan Yönetimdeki Katilimi Oraninda Sorumluluk Tasidigini Açikladi

Tunus'taki Nahda Hareketi, yönetimde bulunanlarin yani sira ülkenin geldigi durumlardan dolayi kendilerinin de sorumlu oldugunu vurguladi.

Hareketin Lideri ve çalismalari dondurulan Parlamento Baskani Rasid el-Gannusi baskanliginda bir araya gelen Nahda Hareketi, partinin Icra Ofisi toplantisi ardindan yazili açiklama yapti.

Sokagin öfkesinin anlayisla karsilandigi belirtilen açiklamada, Hareketin, gelecek kongrede, gençlerin önündeki ufuklar açmak hedefiyle, program ve vizyonda yenilenme getirecek derin revizyonlar ve nesnel ciddi degerlendirmeler yapmaya hazir oldugu kaydedildi.

Açiklamada, ülkede yasananlardan, yönetimde olanlarin yani sira idaredeki katilim hacmine göre kendilerinin de sorumluluk tasidigi ifade edildi.

- Tunus'ta ne olmustu?

Arap Bahari'nin dogum yeri Tunus'ta, belirli araliklarla ve farkli siddetlerde devam eden sosyal, ekonomik, politik ve kontrolden çikmis saglik krizi nedeniyle Tunuslular 25 Temmuz'da kitleler halinde sokaga çikmisti.

Cumhurbaskani Kays Said, ülkenin tehlikede oldugu sirada kendisine olaganüstü yetkiler taniyan Anayasa'nin 80. maddesini hayata geçirdigini duyurmustu.

Said, Meclis'in çalismalarini 30 gün boyunca durdurdugunu, tüm milletvekillerinin dokunulmazliginin kaldirildigini, basbakani azlettigini ve yeni bir basbakan atayacagini, ayrica yolsuzluk dosyalari için kendisini bassavci olarak görevlendirdigini açiklamisti.

Tunus Cumhurbaskani, bir aylik sürenin dolmasinin ardindan Meclis'in çalismalarinin durdurulmasi dahil, olaganüstü yetkileri elinde topladigi kararlarin "süresiz" uzatildigini bildirmisti.

Kaynak: AA