Tunceli'de Örtü Yanginlarindan Zarar Gören Alanlar Havadan Görüntülendi

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan: 'Su anda yanan ya da yaniyor dedigimiz kontrol altinda olmayan herhangi bir alanimiz söz konusu degil. Helikopterlerimiz sadece önlem amaçli sogutma çalismasi yapiyorlar'

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, kente bagli Ovacik, Hozat, Nazimiye ve Pülümür ilçelerinde örtü yangini nedeniyle zarar gören alanlarda helikopterle incelemede bulundu.

Vali Özkan, beraberindeki Il Jandarma Komutani Albay Durali Ceylan, Elazig Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ve Il Orman Isletme Müdürü Özcan Yüksel ile örtü yangini bölgelerini havadan gözlemledi.

Helikopterle merkez Aktuluk Mahallesi, Hozat ilçesi Tanzi Deresi, Ovacik ilçesi Munzur Vadisi Milli Parki-Firtina Veli Çesmesi, merkez Kutudere-Vartinik, Nazimiye ilçesi Geris köyü, Pülümür-Sevdin mezrasi bölgelerini gezen Özkan, yangin söndürme çalismalarina iliskin Elazig Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner'den de bilgi aldi.

Vali Özkan, gazetecilere yaptigi açiklamada, kentte yanginlara dair abartili bir durumun olmadigini ve yangin çikan her alana aninda müdahale edildigini söyledi.

Belli bir kismin sosyal medya ve bazi basin yayin organlari üzerinden insanlarin sagduyusuna sizarak algi yarattigini belirten Özkan, söyle konustu:

"Bunu daha önce de söylemistim. Türk milletinin zekasi, akli hepimizden, herkesten üsttedir ve üstündür. Devletimizin her alanda oldugunu, imkanlariyla sahada oldugunu sizlerde gördünüz, sahit oldunuz. Bir ay boyunca yangin çikan alanlar üzerindeki tespitlerimize, oradaki duruma sizler de sahit oldunuz. Alanlara ayni anda nasil müdahale edildigini, yanginin ayni anda nasil durduruldugunu ve tabiatta bir canlinin dahi çikamayacagi alanlara dozerlerimizle yangin bantlarinin açildigini, buralarinin her birinde Orman Müdürlügümüzün arazözlerinin oldugunu sizler de gördünüz."

Özkan, vatandaslarin sosyal medyadaki algi operasyonlarina kanmamasina isaret ederek, bu tarz durumlarda en dogru ve güvenilir bilgiye devletin resmi kurumlarindan yapilan açiklamalar ile sosyal medya ve web sayfalarindan paylasilan bilgilere itibar edilmesini istedi.

Kenttin birçok noktasinda çikan yangin bölgelerini havadan incelediklerini anlatan Özkan, sunlari kaydetti:

"Su anda yanan ya da yaniyor dedigimiz kontrol altinda olmayan herhangi bir alanimiz söz konusu degil. Helikopterlerimiz sadece önlem amaçli sogutma çalismasi yapiyorlar. Buradaki Kutu deresindeki sogutma çalismasini bitirdikten sonrada Pülümür Sevdin Dagi üzerindeki mera alani civarinda sogutmaya geçecekler ve en son kontrollerini yaptiktan sonra ilimizden ayrilacaklar."
Kaynak: AA