Cografi Isaret Tescilli 'Yalova Aronyasi'nda Hasat Dönemi Basladi

Antioksidan özelligi bulunan ve "süper meyve" olarak bilinen cografi isaret tescilli "Yalova aronyasi"nin hasadinin baslamasi dolayisiyla tören düzenlendi.

Çinarcik ilçesine bagli Senköy'de çiftçi Murat Degerli'nin bahçesindeki törende davetlilere organik aronya, aronya içerikli ürün ve içecekler ikram edildi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Suat Parildar, programda yaptigi konusmada, tescilin ardindan ilk hasat dönemine baslamanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Çiftçilerle, katma degeri yüksek, saglik anlaminda tüketilen üretim metotlarina yönelmek zorunda olduklarini belirten Parildar, "Aronya da bize bu yönde bir mesaj verdi. Küçük alanlardan daha iyi getirisi olan bir üretim." dedi.

Parildar, Yalova'da aronya üretim alaninin 90 dekari organik üretim olmak üzere 150 dekar oldugunu dile getirdi.

Geçen yil 7-8 ton olan rekoltenin bu sene 25 tona yükselmesini beklediklerini aktaran Parildar, "160 dekarlik yeni bahçelerle aronya üretilen alan 300 dekarin üzerine çikacak. Yapilacak çalismalarla 300 dekarlik alanin tümünde organik aronya üretimi yapmayi hedefliyoruz. Kivimiz Yalova'nin 24 ayar altini ama bu altinin yanina bugün ve gelecekte yeni 24 ayar altin Yalova aronyasini katmis oluyoruz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan organik aronya üreticilerine sertifikalari verildi.

Protokol üyeleri, daha sonra organik aronya kullanilarak yapilan pastayi çiftçilerle kesip hasada katildi.

Törene, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Istanbul Milletvekilleri Mustafa Atas ve Osman Boyraz, Eskisehir Milletvekili Harun Karacan, Balikesir Milletvekili Yavuz Subasi, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüs, AK Parti Il Baskani Muglim Bagatar, belediye baskanlari, kurum müdürleri ve çiftçiler katildi.

Kaynak: AA