Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a Gelisi Temsili Olarak Canlandirildi

Sivas Kongresi'nin 102. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a gelisi temsili olarak canlandirildi.

Karaagaç Köprüsü'nde Sivas Valisi Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekilleri Semiha Ekinci ve Mehmet Habib Soluk, 5. Piyade Egitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Ayhan Ocak, Belediye Baskani Hilmi Bilgin, diger protokol üyeleri ve Sivaslilar tarafindan karsilanan temsili Atatürk ve silah arkadaslari, Atatürk Kongre Müzesi önüne geldi.

Atatürk'ü canlandiran Devlet Tiyatrosu oyuncusu Abdülsamet Sünbül, üstü açik arabayla güzergah boyunca halki selamladi.

Güzergah boyunca vatandaslarin sevgi gösterisinde bulundugu temsili Atatürk, Atatürk Kongre Müzesi balkonunda il protokolüyle hatira fotografi çektirdi.

Vali Ayhan, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, Sivas Kongresi'nin 102. yil dönümünün coskuyla kutlandigini söyledi.

Etkinlikler kapsaminda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a tesriflerinin temsili karsilamasinin yapildigini belirten Ayhan, "Bu bizim 1 haftalik programimizin önemli bir parçasiydi. Tabii bunlar sembolik ama Sivas ahalisinin heyecaninin, duygularinin 102 yil boyunca da devam ettigini göstermis oluyor. Halkimizin arzusu, istahi çok anlamli ve harikulade." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tapusunda Sivas'in hissesinin oldugunu vurgulayan Ayhan, "Çünkü 102 yil önce bir ulusun kurtulusunun kararlari bu binada alindi. Sivas için de kutsal bir miras, çok degerli bir geçmis. Bu geçmis üzerine de güçlü bir kimlik olusturarak gelecege de güçlü bir sekilde bakiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA