Bu Hafta 9 Film Sinemaseverlerle Bulusacak

Türkiye'deki sinema salonlarinda bu hafta 2'si yerli olmak üzere 9 film vizyona girecek.

Akan Satayev'in yönetmenligini üstlendigi Tomris, 6. yüzyilda Iskit-Saka Imparatorlugu'nun basina geçerek Türk tarihinin ilk kadin hükümdari olan Tomris Hatun'un hayatini konu ediniyor.

Kazakistan ve Rusya ortak yapimi filmde, Almira Tursyn, Adil Akhmetov, Erkebulan Dairov, Aizhan Lighg ve Berik Aytzhanov rol aliyor.

- "Habis"

Yönetmen ve senarist James Wan'in yeni korku filmi "Habis" filmi, sok edici cinayet görüntüleriyle paralize olan Madison'un hikayesine odaklaniyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Annabelle Wallis, Maddie Hassos ve George Young yer aliyor.

- "Sekiz"

Haftanin yerli yapimlari arasindaki Bugra Kekik'in yönetmen koltugunda oturdugu ve senaryosunu kaleme aldigi "Sekiz", suç ve gizem türünde filmseverlerin begenisine sunuluyor.

Film, yillar önce bir avukat tarafindan üzeri kapatilan bir kazaya neden olan bir sarkicinin yasadiklarini konu ediniyor.

- "Shang-Chi ve On Halka Efsanesi"

Marvel Comics karakteri Shang-Chi'yi temel alan "Shang-Chi ve On Halka Efsanesi", kisisel geçmisinde büyük yer tutan The Ten Rings örgütü ve onun lideri The Mandarin ile karsi karsiya gelen dövüs sanatlarinda usta Shang-Chi'nin hikayesini anlatiyor.

Marvel Studios imzali filmde Simu Liu, Tony Leung Chiu-Wai ve Awkwafina oynuyor.

- "Luka"

Haftanin tek animasyon türündeki, Pixar yapimi film, bir Italyan sahil kasabasinda, kendisine kiyasla daha maceraci olan arkadasi Alberto'ya uyarak yasadiklari denizden çikip insan hayatinin renklerini kesfeden deniz canavari Luka'nin hikayesini minik seyircilerle bulusturuyor.

- "Tüp"

Yönetmen ve senarist Mathieu Turi'nin gerilim türündeki filmi "Tüp", içinde mahsur kaldigi tüpten kurtulmaya çalisan bir kadinin hikayesini ele aliyor.

Orijinal adiyla "Meandre" adli yapimda, Gaia Weiss, Peter Franzen ve Romane Libert rol aliyor.

- "Ekip Oyunu"

Muhammet Emre Aydin'in yönetmen koltuguna oturdugu, Ahmet Özakbalik, Ali Kemal Yildiran, Aysegül Saygili, Akif Ince ve Ezgi Karaçam oynadigi "Ekip Oyunu", birincinin büyük ödülle eve dönecegi ve ormanda gerçeklestirilen bir yarismada olaylarin çigirindan çikmasini konu ediniyor.

- "Bir Orduya Bedel"

Aksiyon türündeki ve Stephen Durham'in yönettigi "Bir Orduya Bedel", kocasini öldüren çeteden intikam almak için onlarin pesine düsen genç bir kadini anlatiyor.

- "Iki Asigin Ölümü"

2020 Sundance Film Festivali'nin favorileri arasinda gösterilen "Iki Asigin Ölümü", özellikle basrolündeki, "Convergence", "Spectral" ve "Lethal Weapon" dizisinden hatirlanan Clayne Crawford'in güçlü performansiyla ve düsük bütçesiyle, bagimsiz bir yapim olarak vizyonda izleyici karsisina çikiyor.

Robert Machoian'in yönettigi ilk uzun metrajli film olan yapim, ayrilik karari alan bir çiftin hayatina odaklaniyor.

Kaynak: AA