Biden'dan Ida Kasirgasi'nda Zarar Görenlere Destek Sözü

Yarin Ida Kasirgasi'nin büyük yikima neden oldugu Louisiana eyaletine gidecek olan ABD Baskani Joe Biden, kasirgadan zarar görenlere her türlü destegi vereceklerini belirtti.

ABD Baskani Biden, Beyaz Saray'da düzenledigi basin toplantisinda Ida Kasirgasi'nin ardindan bölgedeki vatandaslarina mesajlar verdi. Biden, kasirganin yarattigi tahribatin farkinda olduklarini ve zarar gören herkese federal hükümetin tüm imkanlariyla destek olacagini vurguladi ve yarin Louisiana eyaletine yapacagi ziyarette her kesimden insanlarla görüsecegini söyledi.

"Kasirgadan zarar gören herkese mesajim sudur: Bu noktada hepimiz birlikteyiz. Ulusumuz yardim için burada." diye konusan Biden, eyalet yönetimi ile sigorta sirketlerine de kasirgadan zarar görenlere gereken kolayligin gösterilmesi konusunda çagrida bulundu.

Saatteki hizi 241 kilometreye (150 mil) ulasan ve ABD Ulusal Hava ve Meteoroloji Hizmetleri tarafindan "Kategori 4: son derece tehlikeli büyük kasirga" olarak nitelendirilen Ida, 29 Agustos'ta Louisiana kiyilarini etkisi altina almisti.

Kasirga, Louisiana ve Mississippi eyaletlerinde 4, New York bölgesinde ise toplam 9 kisinin ölümüne yol açarken etkiledigi bölgelerde büyük tahribata neden olmustu.

Kaynak: AA