'6. Erdemir Çelik Ve Yasam Heykel Yarismasi'nin Kazananlari Belli Oldu

'Sürdürülebilirlik' temali yarismada birinciligi Ozan Dursun kazanirken, Gülfidan Soyugur ikinci, Ömer Kasimoglu ise üçüncü oldu Sergi, 8 Eylül'e kadar Tophanei Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde gezilebilecek.

Eregli Demir ve Çelik Fabrikalari (Erdemir) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) is birligiyle bu yil 6'ncisi düzenlenen "Erdemir Çelik ve Yasam Heykel Yarismasi"nin ödül töreni ve sergi açilisi yapildi.

Bu yilki temasi "Sürdürülebilirlik" olan ve çeligi sanatla bulusturan eserlerin yer aldigi serginin açilisi MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Tek Kubbe Salonu'nda gerçeklestirildi.

Erdemir'in Türkiye'deki üniversitelerin heykel bölümlerinde lisans ve lisans üstü egitim alan ögrencilere yönelik düzenledigi Çelik ve Yasam Heykel Yarismasi bu yil iki asamali olarak yapildi.

- "Yarisma bu yildan itibaren her yil gerçeklestirilecek"

Ödül töreni öncesinde AA muhabirine açiklamalarda bulunan MSGSÜ Heykel Bölümü Baskani Prof. Dr. Bülent Çinar, yarismaya bu yil üniversitelerin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü egitim gören 9 farkli üniversiteden 73 yarismacinin 97 eserle basvuru yaptigini belirterek, "Geçtigimiz yillarda iki yilda bir düzenlenen yarisma, ögrencilerin yogun ilgi ve istegi üzerine bu yildan itibaren her yil gerçeklestirilecek." dedi.

Etkinligin Heykel Bölümlerindeki ögrencileri motive eden ulusal çapta önemli bir etkinlik olduguna dikkati çeken Çinar, sözlerini söyle sürdürdü:

"Belli kistaslarimiz var. 1 metre gibi bir sinir koyuyoruz. Erdemir'in kendi üretimi malzemeleri kullaniyorlar. Yapilan üretimlerde bu yil bir ön degerlendirme yaptik. 51 eser üretime hak kazandi. Bunlarin içinden 24 tanesini ödüle, 11 adedini ise sergilenmeye layik gördük. Ögrenciler ve okullar için çok kiymetli bir etkinlik. Öte yandan üniversite ve sanayi is birligi adina da çok kiymetli oldugunu düsünüyorum."

- Yarismada 35 eser sergilenirken 24 eser ödüle deger bulundu

51 eser ilk asamayi geçerken, final degerlendirmesinde 24 eser ödüle, 11 eser de yarismanin Seçici Kurulu tarafindan sergilenmeye deger bulundu.

"Sürdürülebilirlik" temali yarismada, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencilerinden Ozan Dursun, "Exc" eseriyle birincilik ödülünün sahibi oldu.

Yarismanin 2’ncisi "Ileri" eseriyle Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencilerinden Gülfidan Soyugur olurken, üçüncülügü ise "Rigor Mortis" eseriyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ögrencilerinden Ömer Kasimoglu kazandi.

Yarismada ayrica Aybike Keskin, Büsra Kara, Emrullah Örünklü, Büsra Kölmük, Muzaffer Tuncer mansiyon ödülü; Berke Uysal, Ipek Yücesoy, Nisa Karaca, Özcan Karabulut, Sevdiye Cerrahoglu, Okan Ünal, Bahar Posta, Burcu Özçelik "Jüri Özel Ödülü”; Saltik Doga Özsar, Pelin Bulu Yilmaz, Sitki Eryilmaz, Cemil Olgun Can, Ergün Arslan, Elifnur Aydin, Eda Altinsoy, Ufuk Aydin ise "Erdemir Özel Ödülü" aldi.

Sergi, 8 Eylül’e kadar ücretsiz olarak ziyarete açik olacak.

Kaynak: AA