Üniversiteliler Dönünce Yurtlarda Yogunluk Olustu

KYK yurt basvuru sonuçlarinin açiklanmasiyla beraber farkli sehirlerdeki üniversitelere yerlesen ögrenciler, yerlesemeye hak kazandiklari yurt önlerinde aileleri ile birlikte yogunluk olusturdu.

Üniversiteliler Dönünce Yurtlarda Yogunluk Olustu
2020-2021 ve 2021-2022 akademik yillarinda, üniversitelerin örgün egitim programlarina ilk kez kayit yaptiran ögrenciler için KYK yurt kayitlari sürüyor. Denizli’de bulunan yüksekögretim okullarinin 20 Eylül’de yüz yüze egitimin baslayacagini duyurmasi ile birlikte birçok ögrenci, yerlestikleri yurtlara bir gün öncesinden gelmeye basladi.

KYK yurtlarina yerlesen ögrenciler kayit islemleri nedeniyle aileleriyle birlikte bekledikleri alanlarda kalabalik görüntüler olusturdu. Aileleri ile birlikte gelen birçok ögrenci, sicaktan bunaldigi için serin alanlara yöneldi.

Afyonkarahisar’dan Denizli’ye okumaya gelen ilahiyat bölümü ögrencisi Zekeriya Arslan, yurt önlerinde olusan kalabaligin yurtlarin geç açilmasindan dolayi yasandigini söyledi.

Arslan, ilk kayit islemlerini yapan ögrencilerin ailesiyle birlikte gelmesinden dolayi her dönem ayni yogunlugun yasandigi belirtti.

Arslan, "Afyonkarahisar’dan Denizli’ye okumaya geldim. Yurt önlerinde büyük kalabalik var. Bu kadar kalabalik olmasi yurtlarin okul takvimine göre 1 gün öncesinden açilmasindan kaynaklaniyor. Bunun yaninda KYK yurtlarina ilk kayit yaptiran ögrencilerin velileri çocuklarinin nasil bir ortamda yasadigini merak ediyor. Bu meraktan dolayi veliler ve ögrenciler hepsi gelince yogunluk meydana geliyor. Bu yogunluk her kayit dönemi 1-2 hafta sürüyor" diye konustu.

Kaynak: İHA