TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri TEKNOFEST'te Sahiplerini Bulacak

TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri'ne layik görülenler, 21 Eylül'de TEKNOFEST'te açiklanacak.

TÜBA'dan yapilan açiklamaya göre, TEKNOFEST kapsaminda baslatilan TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri programina yapilan basvurularin degerlendirme süreci tamamlandi.

125 basvuru arasindan ödüle layik görülen çalismalar, 21 Eylül Sali günü TEKNOFEST'te açiklanacak ve bilim insanlarina ödülleri tevdi edilecek.

TÜBA'nin, bilimin öneminin takdir ve kabulünü gelistirme amaci dogrultusunda, üstün basarili bilim insanlarini onurlandirmak ve ödüllendirmek, bilimsel çalismalari ve bilim insanligini tesvik etmek misyonuyla geleneksel olarak verdigi TÜBA ödüllerine ek olusturdugu TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri ilk kez bu yil verilecek.

Programa, son üç yil içinde tamamlanarak savunulmus toplam 125 doktora tezinin sahipleri basvurdu. TÜBA Baskanliginca Ödül Bilim Kurulu olusturuldu ve Kurul tarafindan ön degerlendirmeyi geçen tezler hakem degerlendirmesine sunuldu. Basvurular, TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü'ne uygunlugu, tez içerik kalitesi, tezden üretilmis yayin ve tez sahibinin yayin nicelik ve nitelik degerlendirmesi, sanayi, teknoloji ve verimlilige yönelik patent veya ürüne dönüsme katkisi gibi özel kriterler göz önünde bulundurularak degerlendirildi.

TEKNOFEST, 21-26 Eylül'de Istanbul Atatürk Havalimani'nda gerçeklestirilecek.

Festival boyunca TÜBA standinda TÜBA ödüllerine ve bilimsel programlarina dair bilgilendirmelerin yani sira TÜBA eserlerinin tanitimi da yapilacak.

Kaynak: AA