TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri'nin Degerlendirme Süreci Tamamlandi

TÜBA’nin 2019 yilinda paydasi oldugu dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsaminda baslatilan TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri programina yapilan basvurularin degerlendirme süreci tamamlandi. 125 basvuru arasindan ödüle layik görülen çalismalar 21 Eylül Sali günü TEKNOFEST’te açiklanacak ve bilim insanlarina ödülleri tevdi edilecek.

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri'nin Degerlendirme Süreci Tamamlandi
TÜBA’nin bilimin öneminin takdir ve kabulünü gelistirme amaci dogrultusunda; üstün basarili bilim insanlarini onurlandirmak ve ödüllendirmek; bilimsel çalismalari ve bilim insanligini tesvik etmek misyonu ile geleneksel olarak verdigi TÜBA Ödüllerine ek olarak; ihdas ettigi TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri ilk kez bu yil verilecek.

Son üç yil içerisinde tamamlanarak, savunulmus doktora tez sahiplerinin basvurdugu Ödül Programina; Fen ve Mühendislik Bilimleri, Saglik ve Yasam Bilimleri ile Sosyal ve Beseri Bilimler alanindan toplam 125 adet doktora tez sahibi basvurdu. TÜBA Baskanliginca Ödül Bilim Kurulu olusturuldu ve kurul tarafindan ön degerlendirmeyi geçen tezler hakem degerlendirmesine sunuldu.

En basindan bu yana büyük bir titizlikle alinan basvurular TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülüne uygunlugu; tez içerik kalitesi; tezden üretilmis yayin ve tez sahibinin yayin nicelik ve nitelik degerlendirmesi; sanayi, teknoloji ve verimlilige yönelik patent veya ürüne dönüsme katkisi gibi özel kriterler göz önünde bulundurularak detayli olarak degerlendirildi.

Alti gün sürecek TEKNOFEST 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Istanbul Atatürk Havalimani gerçeklestirilecek. Festival boyunca TÜBA standinda TÜBA Ödüllerine ve bilimsel programlarina dair bilgilendirmeler yani sira TÜBA eserlerinin tanitimi da yapilacak.
Kaynak: İHA