Samsun, Çorum Ve Çankiri'da Süslü Kadinlar Bisiklet Turu Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Bisikletlerini süsleyen ve çocuklariyla etkinlige katilan kadinlar sik kiyafetleri ve topuklu ayakkabilariyla da dikkati çekti Çorum Organizatörü Melek Gizem Çataroglu:' Aslinda bisiklet yolu olmasa bile yollarda bizim de hakkimiz var. Artik bunun bilincini ögrenmemiz gerekiyor. Daha tam oturmus degil ama bir ilerleme görüyoruz daha da ilerleyecegine inaniyorum'

Samsun, Çorum ve Çankiri'da Süslü Kadinlar Bisiklet Turu renkli görüntülere sahne oldu.

Samsun'da süsledikleri bisikletleriyle Atakum ilçesindeki Çobanli Iskelesi'nde toplanan kadinlar, burada müzik esliginde dans ederek bisikletlerini süsledi.

Süslü Kadinlar Bisiklet Turu'na katilan kadinlar, Adnan Menderes Bulvari'ndan Kurupelit Yat Limani'na kadar pedal çevirdi.

- Çorum

Çorumlu kadinlar süsledikleri bisikletleriyle Süslü Kadinlar Bisiklet Turu'na katilmak üzere Kent Meydani'nda toplandi.

Çorum Organizatörü Melek Gizem Çataroglu'nun, basin açiklamasinin ardindan kadinlar, Saat Kulesi'nden Çorum Müzesi istikametinde yaklasik 4 kilometrelik bir parkurda pedal çevirdi.

Bisikletlerini süsleyen ve çocuklariyla etkinlige katilan kadinlar sik kiyafetleri ve topuklu ayakkabilariyla da dikkati çekti

Çataroglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, etkinligin, "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" ve "sürdürülebilir ve aktif ulasim" konularina dikkati çekmek için düzenlendigini söyledi.

Amaçlarinin farkindalik yaratmak oldugunu ifade eden Çataroglu, "Etkinlik 6. kez Çorum'da düzenleniyor. Izmir'de 2013 yilinda basladi 9. kez Süslü Kadinlar Bisiklet Turu tüm dünyada düzenleniyor. 150 sehirde 30 ülkede es zamanli yapiyoruz bu turu." dedi.

Çataroglu, otomobilsiz kentler, dogru ulasim politikalari ve kentlerin bisikletlere göre dizayn edilmesini istediklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu hedeflerimize dikkat çekmek için senede bir kez toplanip süslenip bisikletlerimizi sürüyoruz. Ilerlemeler var. Bu yil bakiyoruz Çorum Belediyesinin bisiklet uygulamalari var, bisiklet kullanimini artirmak için birçok çabasi var. Yeni bisiklet yollari yapildi. Bisiklet yolu olmayan yollara uyari tabelalari asildi. Bütün bunlari Süslü Kadinlar Organizasyonuyla iletisim halinde yaptilar. O yüzden bir seyleri degistirdigimizi görebiliyoruz."

Trafikte ve bisiklet yollarinin kullaniminin gelismislik göstergesi oldugunu da ifade eden Melek Gizem Çataroglu, "Aslinda bisiklet yolu olmasa bile yollarda bizim de hakkimiz var. Artik bunun bilincini ögrenmemiz gerekiyor. Daha tam oturmus degil ama bir ilerleme görüyoruz daha da ilerleyecegine inaniyorum." diye konustu.

Etkinlige bisikletiyle katilan kadinlardan Selda Turan Akkus da etkinlikte bu yil ilk kez yer aldigini söyledi.

Bisiklet kullandiginda kendisini huzurlu ve özgür hissettigini belirten Akkus, "Aktif olarak 10 yildir bisiklet kullaniyorum. Bu yil arkadaslarimla birlikte katilmak istedim. Yolda bisiklet süremiyorum açikçasi hep kaldirimi kullaniyorum o da riskli. Bisiklet yollarinin artirilmasi gerekir. Merkezde de olabilir. Araç sürücülerinin yollarda bizi gözeterek daha dikkatli olmalarini istiyoruz." dedi.

Baska bir bisikletsever ev hanimi Sümeyra Idgü, yazin kiziyla bisikleti ulasim araci olarak kullandigini belirterek, "Bisiklet sürmek bizim için eglence, iyi bir etkinlik. Çocuklugumdan bu yana biniyorum ama son 3 yildir daha aktifim. Ailece de bisiklet sürüyoruz. Trafikte sürücülerin bisiklet diye bizi küçümsemelerini istemiyoruz. Araçlarin bisikletlere yol vermesini istiyoruz." diye konustu.

- Çankiri

Çankiri'da da Süslü Kadinlar Bisiklet Turu etkinligi düzenlendi.

Etkinlige katilanlar süsledikleri bisikletleriyle Süslü Kadinlar Bisiklet Turu'na katilmak üzere Karatekin Parki'nda toplandi.

Grup adina konusan Eda Aytaç, Süslü Kadinlar Bisiklet Turu'nun 2013'te Izmir'de basladigini söyledi.

Zamanla etkinligin büyüyerek 150 sehir ve 30 ülkede es zamanli yapildigini belirten Aytaç, "Bu tur, dünya otomobilsiz kentler günü kapsaminda bisikletin günlük hayatin bir parçasi olmasina dikkat çekmek, kadinlarin toplumda görünürlügünü saglamak ve güvenli bisiklet sürmeye iliskin altyapi talebini pekistirmek için düzenlenmektedir." ifadesini kullandi.

Karatekin Parki'ndan baslayan etkinlik, bisikletlilerin kentte tur atmasinin ardindan tekrar ayni noktada sona erdi.
Kaynak: AA