BBP Lideri Destici'den 'Gaziler Günü' Mesaji

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Bugünümüzü her seyden çok sehitlerimize, gazilerimize borçlu oldugumuz inanciyla, sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad eder, kahraman gazilerimize sükranla saygilarimi sunarim. Aziz milletimizin Gaziler Günü kutlu ve mübarek olsun" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. BBP Genel Baskani Destici, yayimladigi yazili mesajinda su ifadelere yer verdi:

"Fatih Sultan Mehmet’e atfedilen bir kissa vardir. Sultan, fethettigi Istanbul’a girerken, yanindan geçtigi dervislerden biri ona, ’Istanbul’u bizim dualarimiz sayesinde fethettin’ diye seslenir. Cihan Padisahi, dervise, kilicina dokunarak, ’Bunun hakkini da unutma’ diye cevap verir. Kissalarin tarihi gerçekliginden çok, ondan alacagimiz hissenin gerçekligi önemli olmali.

Bilim, sanat, teknoloji, ahlak, egitim, din; toplumlarin gelismesine katki saglayan sayisiz etken, ancak güvendeyseniz, güvenliginizi temin edebiliyorsaniz, güvenliginizi temin etmeye gücünüz yetiyorsa bir anlam tasir. Insanligin tarihi kadar eski Anadolu topraklarinda, pek çok alanda insanligin gelisimine katki saglayan, insanligin tarihine yön veren topluluklar, milletler yasadilar.

Ancak bir gün geldi, o topluluklar, bütün önemlerine ragmen, kilicin hakkini veremedikleri gün, tarih sahnesinden, geri dönmemek üzere yok oldular. Aslinda, hala o ayni mücadeleye devam ediyoruz. Bin yili askin süredir Anadolu’da var olmamizi, bin yila yakin süredir bu topraklari yönetmemizi; o kilica, o kilici tutan ele, o eli tasiyan gövdeye, o gövdeye hükmeden akla ve o akli muzaffer kilan imana borçluyuz. Bugünümüzü her seyden çok sehitlerimize, gazilerimize borçlu oldugumuz inanciyla, sehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd eder, kahraman gazilerimize sükranla saygilarimi sunarim. Aziz milletimizin Gaziler Günü kutlu ve mübarek olsun."
Kaynak: İHA