Adana, Mersin, Hatay Ve Osmaniye'de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandi

Adana, İçel, Hatay ve Osmaniye'nin ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Yumurtalik ilçesindeki törende, Kaymakam Hüseyin Vural ve Yumurtalik Belediye Baskani Türkes Filik, Atatürk Aniti'na çelenk sundu, ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Törende Jandarma Astsubay Çavus Muhammed Akgündüz, günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapti.

Törenin ardindan Kaymakam Vural, ilçede yasayan bazi gazileri evlerinde ziyaret etti.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Düziçi Hükümet Konagi önünde düzenlenen törende, Düziçi Kaymakami Turgay Ilhan, Düziçi Belediye Baskan Yardimcisi Ali Islek ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimler Dernegi Sube Baskani Muhittin Göl, Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, günün anlam ve önemine iliskin gazi Mustafa Coskun konusma yapti, kizi Semanur Beria Coskun da siir okudu.

Törene, Düziçi Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Özkan Çakmakci, Ilçe Emniyet Müdürü Tuncer Yildirim, kamu ve kuruluslarin temsilcileri, sehit yakinlari, gazilerle ve vatandaslar katildi.

Kaymakam Ilhan, törenin ardindan Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimler Dernegini ziyaret etti.

Hatay'in Dörtyol ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu, ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Törene Dörtyol Kaymakam Vekili Erzin Kaymakami Osman Demir, Dörtyol Belediye Baskani Fadil Keskin, kurum müdürleri ve gaziler katildi.

İçel'in Anamur ilçesinde gazi ve ailelerinin onuruna kaymakamlik tarafindan yemek verildi.

Kaynak: AA