Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Edirne'de Konustu Açiklamasi (3)

'Durmamaliyiz çalismaliyiz, kosmaliyiz, Recep Tayyip Erdogan ile birlikte 2023'e gelecegin imzasini atmaliyiz'.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Durmamaliyiz çalismaliyiz, kosmaliyiz, Recep Tayyip Erdogan ile birlikte 2023'e gelecegin imzasini atmaliyiz." dedi.

Bakan Soylu, Kesan ilçesinde Gökçetepe Milli Parki'nda düzenlen AK Parti Istanbul Gençlik Kollari Egitim ve Motivasyon Kampi'nda yaptigi konusmada, gelecegin teminati olan gençlerle gurur duyduklarini belirtti.

Soylu, gençlerden her zaman dimdik olmalarini istedi.

Gelecegin teminati gençlerin yönetecegi Türkiye'nin bugünkünden daha güçlü olacagina inandigini ifade eden Soylu, "Biz sizinle gurur duyuyoruz. Sadece gurur duymuyoruz bilmenizi istiyoruz, biz size inaniyoruz. Bilmenizi istiyorum sizin yönettiginiz Türkiye bizim yönettigimizden daha güçlü olacak, daha kudretli olacak ve dünyaya sözüne hakim olan bir Türkiye olacak." dedi.

- "Türkiye'yi yarinlara daha güçlü tasiyacaksiniz"

Erdogan'in farkli bir lider oldugunun altini çizen Soylu, sunlari kaydetti:

"Eger bizim gençligimizde Erdogan gibi bir liderimiz olsaydi bilmenizi istiyorum ki bugün Türkiye bambaska noktalarda olacakti. Sagina soluna bakan bir lider degil, 'acaba ne olacak' diye ürken bir lider degil, Allah'ina inanan, milletine inanan ve 'ben sadece Allah'in önünde egilirim' diyen bir lider. Merhameti bilen bir lider, bizden farkiniz budur. 'Bu devletin hakimi millettir' diyen bir lider.

Bu devletin çalisanlarini 'milletimize hizmetkar olursaniz benim gözümde varsiniz' diyen bir lider. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek bizim kimin önünde egilecegimizi, kimin önünde egilmeyecegimizi bize ifade eden bir lider. Girdigi her seçimde milletin önünde giden, hesap veren, bundan ürkmeyen, bundan korkmayan bir lider. Yetimlerin varligini, gözyaslarinda hisseden bir lider. Anne bilen, evlat bilen, ülke bilen bir lider. Sizin bizden farkiniz bu. Ve inaniyorum ki bütün bu anlayisi yarinlara daha güçlü tasiyacaksiniz."

Erdogan ile birlikte 2023'e gelecegin imzasini atmak istediklerini dile getiren Bakan Soylu, söyle devam etti:

"2023'e kadar çok gayret göstermeliyiz. 2023 e kadar herkese gidip 2023'ten sonra dünyaya sözünü söyleyecek ve her yerde sözü dinlenecek bir Türkiye'yi zengin bir Türkiye'yi, güçlü bir Türkiye'yi büyük bir Türkiye'yi degerlerine sadik bir Türkiye olusturabilecegimizi ifade edecek anlayisi hep birlikte olusturmaliyiz.

Bu hedefe hep birlikte hazir olmaliyiz. Durmamaliyiz çalismaliyiz, kosmaliyiz, Recep Tayyip Erdogan ile birlikte 2023'e gelecegin imzasini atmaliyiz. Buna hazir misiniz? Allah bizi size mahcup etmesin insallah."

- Erdogan gençlere seslendi

Bakan Soylu, programlara katilan "Reis'i ara, Reis'i ara" sloganlari üzerine Cumhurbaskani Erdogan'i telefonla aradi.

Gençlere seslenen Erdogan, bu gece gençlerin bulusmasinin sadece Edirne degil, Trakya'nin gelecegi için hayirlara vesile olmasini diledi.

Gençlerle birlikte olmanin hasreti içinde olduklarini ifade eden Erdogan, gençlere söyle seslendi:

"Insallah en yakin zamanda sizlerle bir arada olmanin hasreti içindeyim bunu da özellikle bildirmek istiyorum. Bütün gençlerimize en kalbi duygularla selam ve sevgilerimizi gönderiyorum. Gözlerinizden öpüyorum. Y kusagi da, Z kusagi da, X kusagi da su anda karsimda. Siz bu kusaklarin tamamini teskil ediyorsunuz. Çok çalismaya var miyiz? Gayrete var miyiz? Ona göre bu kusaklari kimseye kaptirmadan 'bu kusaklar AK Parti'de toplanmistir' demenizi özellikle sizlerden bekliyorum. Tekrar gözlerinizden öpüyorum. Sayin Süleyman beye de özellikle çok çok tesekkür ediyorum. Yarin da Amerika yolculugumuz var. Insallah Birlesmis Milletlerin karsisinda Türkevi'nin açilisini yapacagiz. Türkevi'de insallah ülkemiz için New York'ta çok çok muhtesem bir sembol olacak. Sag olun var olun, çok tesekkür ediyorum."

Bakan Soylu, Cumhurbaskani Erdogan'in gençlere hitabinin ardindan kendisini dinleyen gençlere tesekkür ederek, sunlari kaydetti:

"Cumhurbaskanimiz öyle güzel sözler söyledi ki onun söyledigi sözlere bizim yapacagimiz tek bir sey var, uymak ve çalismak. Buna söz veriyor muyuz? Erdogan'in milletimize 2023'e, 2053'e, 2071'e güçlü ve büyük Türkiye'ye söz veriyor muyuz ? 'Bütün kusaklar bizimdir' diye söz veriyor muyuz? Allah sizden razi olsun, Allah bizi size mahcup etmesin. Allah bizi ülkemize, milletimize mahçup etmesin. Allah bizi gelecek nesillere mahcup etmesin. hepinizi, saygiyla, sevgiyle, hürmetle selamliyorum."

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollari Teskilat Baskani Osman Sahin, AK Parti Istanbul Gençlik Kollari Baskani Osman Tomakin'in de konustugu programa TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu (KEFEK) Baskani ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu da katildi.

(Bitti)

Kaynak: AA