Van Valisi Bilmez, Iranli Milletvekilleri Ve Is Adamlari Ile Bir Araya Geldi

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, fuar dolayisiyla Van’da bulunan Iranli milletvekilleri ve is adamlari ile bir araya geldi.

Van Valisi Bilmez, Iranli Milletvekilleri Ve Is Adamlari Ile Bir Araya Geldi
Ajans Asya Fuarcilik tarafindan organize edilen Yenilenebilir Enerji Fuari ile Insaat Yapi ve Belediye Ekipmanlari Fuari dün kapilarini ziyaretçilerine açti. Iranli firmalarin da stant açtigi fuari, Ajans Asya Fuarcilik’in daveti üzerine Iran’dan gelen Hoy Kenti Milletvekili Iran-Türkiye Parlemetolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Adel Najafzadeh baskanliginda, Salmas Milletvekili Yakup Rezazade’nin de aralarinda bulundugu is insanlari ziyaret etti. Ziyaret sonrasi Vali Mehmet Emin Bilmez baskanliginda, Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Vali Yardimcisi Ömer Faruk Canponlat, Saray Kaymakami Yunus Ataman ve is insanlarinin bulundugu heyet Iran heyetiyle toplantida bir araya geldi.

Gerçeklestirilen toplantida konusan Vali Mehmet Emin Bilmez, Iran heyetini agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Pandemi nedeniyle iki ülke arasindaki görüsmelere ara verildigini belirten Vali Bilmez, “Insallah asi sayesinde en kisa sürede Türkiye ve Iran salgindan kurtulacaktir. Umuyorum iki ülke arasinda ticaret ve turizm alaninda iliskiler eski seviyesine gelecektir. Biz salgin dolayisiyla bazi tedbirler aldik. Ancak resmi bir saglik kurulusundan alinan PCR testi negatif olan Iranli misafirlerimizi ilimize bekliyoruz” dedi.

Van olarak Iran ile gerek ticari gerek turizm açisindan iliskileri en üst seviyeye çikarmak istediklerini belirten Vali Mehmet Emin Bilmez, “Türkiye-Iran arasinda imzalanan protokol geregince Gümrük kapimizi modernize edip yollarimizi yaptik. Iran’da bu yönde çalismalarini hizla sürdürüyor. Bu gelismeler her ülkenin ticaret ve turizmine olumlu yansiyacaktir” seklinde konustu.

Iran heyeti adina açiklama yapan Hoy Kenti Milletvekili Iran-Türkiye Parlemetolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Adel Najafzadeh, pandemi dolayisiyla tüm dünyada oldugu gibi Türkiye ve Iran’in da sosyoekonomik sorunlar yasadigini söyledi.

Korona virüs pandemisi ve asilamada iyi bir duruma gelindiginde iki ülke arasindaki görüsmelerin daha da siklasacagini ifade eden Najafzadeh, iliskilerin her alanda çok iyi olacagini ve bunun için yogun çaba göstereceklerini söyledi.



Toplanti karsilikli hediye takdimiyle son buldu.
Kaynak: İHA