Toyota RAV4 Ailesinin Maceraci Yeni Üyesi 'RAV4 Adventure'

Toyota, yeni RAV4 Adventure modeliyle RAV4’ün özgün SUV çekiciligini artirarak ürün ailesini genisletiyor.

Toyota'dan yapilan açiklamaya göre, modelin “Here yere gidebilme” ruhunu daha da ileriye tasiyan RAV4 Adventure daha sira disi ve güçlü bir off-road tarzini yansitiyor.

Yeni versiyon, alisilmisin disinda yerlere gitmek isteyen kullanicilar için tasarlanirken ayni zamanda Toyota’nin hibrit elektrikli araç teknolojisinin performans ve verimliliginin de kullanilmasini sagliyor.

RAV4 Adventure maceraci kimligini dikkat çekici ön tasarimiyla açikça ortaya koyuyor. Tamamen siyah ön panjur görsel etkiyi artirirken, Toyota logosu daha asagiya alinarak panjurun ortasindan geçen çift çizgi üzerine konumlandirildi.

Aracin etkileyici durusu ve SUV tarzi, ön sis farlarindaki yeni siyah çerçeveler ve parlak gümüs rengi tampon alti kaplamayla birlikte daha da güçlendirildi. Bu etki, daha genis çamurluklar ve yeni mat gri 19 inç alasim jantlarla daha da artirildi. Arka tarafta aracin genel tasarimina uygun sekilde gümüs rengi tampon alti kaplamaya yer verildi. RAV4 Adventure projektör tipi LED farlar ve LED ön sis farlari gibi güncellemeleri de içeriyor.

RAV4 Adventure, Toyota’nin klasik FJ40 Land Cruiser’in açik renk tavanina gönderme yapan essiz bir iki renkli gövde opsiyonuyla alinabiliyor. Tavan, ön sütunlari ve arka spoylerin dinamik gri renge sahip oldugu Urban Haki gövde RAV4 Adventure modelini daha farkli kiliyor.

Kabinde pürüzsüz, siyah sentetik deriyi kapitone sirt ve minder bölümleriyle birlikte kontrast olusturan turuncu dikislerle birlestiren koltuklarla özel bir döseme yer aliyor.

RAV4 Adventure, gücünü Toyota’nin dördüncü nesil hibrit elektrikli teknolojisinden aliyor. Standart olarak akilli dört çeker sistem ile donatilan araçta arka aksta ek olarak kompakt bir elektrik motoru yer aliyor. Verimli ve ayni zamanda güçlü olan bu hibrit ünite, elektrikli motorlarla en yüksek termal verimlilige sahip motorlardan biri olan 2.5 litrelik dört silindirli benzinli motoru kombine ediyor. RAV4 Adventure toplamda 222 HP güç üretiyor ve AWD-i sistemiyle 1,650 kg’ye kadar frenli römork çekme imkani sagliyor.

RAV4 ürün gami, dünyada en çok satan SUV unvanini basariyla korumaya devam ediyor. 1994’te ilk kez tanitilan RAV4’ün öncü konumu, bugün en çok satilan SUV olan RAV4 Hybrid ile devam ediyor.

Yeni Toyota RAV4 Adventure ve yenilenen RAV4 için Avrupa’da teslimatlar 2022’nin ilk çeyreginde baslayacak.

Kaynak: AA