Siirt'te Trafik Egitim Parki Hizmete Girdi

Siirt Belediyesi tarafindan çocuklarin trafik güvenligi konusunda egitilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik temel bilgi ve becerilerin kazandirilmasi amaciyla yaptirilan ‘Çocuk Trafik Egitim Parki’ faaliyete basladi.

Siirt'te Trafik Egitim Parki Hizmete Girdi


Siirt Belediyesi tarafindan çocuklarda trafik kültürü ve bilincini asilamak amaciyla Kadinlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi bahçesinde yaptirilan Trafik Egitim Parki hizmete açildi. Programa Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, esi Güney Hacibektasoglu, Il Emniyet Müdürü Halit Aziz Yilmaz, Siirt Belediye Baskan Yardimcilari, ögrenciler ve aileleri katildi.



Trafik Egitim Parki ile çocuklarin trafik bilincinin artirilmasinin hedeflendigini vurgulayan Vali ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, çocuklarin bu parkta aileleriyle birlikte hem eglenecek hem bilgilenecek hem de güzel vakit geçireceklerini söyledi.

Hacibektasoglu, “Çocuklarin coskusu her seyin ötesinde onlarin hem eglenmesi hem de trafik konusunda egitilmesi amaçli bir park. Burasi ayni zamanda anne ve babalar ile hosça vakit geçirecekleri bir alan ve ortam olmasini amaçladik. Parkimizin hayirli olmasini diliyorum ve parki bugün trafik elçisi olan çocuklarimiza açmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum, ilimize hayirli ve ugurlu olsun” dedi.



Trafik Sube Müdürlügü ekipleri koordinesinde ögrenciler trafik Egitim parkinda bisikletler ve akülü araçlar ile gezdirilerek trafikte ne yapmalari gerektigi, üst geçitlerin nasil kullanilacagi, trafik levha ve isiklarinin ne ise yaradiklari uzman egitmenler tarafindan gösterildi.
Kaynak: İHA