Okulun Yani Basinda Tütün Satisi Polis Denetimine Takildi

Edirne’nin Kesan ilçesinde polis ekipleri okul çevrelerinde siki denetimlerde bulundu. Çevredeki is yerlerinden servislere kadar her yerin kontrol edildigi uygulamalarda, okula 50 metre mesafede bulunan bir mekanda satildigi tespit edilen sayida tütün mamulüne el konuldu.

Okulun Yani Basinda Tütün Satisi Polis Denetimine Takildi
Kesan Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler, ‘Güvenli Egitim’ kapsaminda okul ve çevrelerinde genis çapli asayis denetimi yapti. Ögrencilerim maruz kalmasi muhtemel tehlikelere karsi tedbir alan ekipler özellikle okul çevresinde tütün mamullerinin satisi, 18 yas altindaki çocuklara satisi yasak olan tütün ve türevleri ile sagliga tehlike olusturacak zararli madde satisina marsi is yerleri denetlendi.

Ayni zamanda çocuklarin girmesinin yasak oldugu umuma açik yerler ile iddia bayileri ve okul çevresinde yer alan internet kafeler kahvehaneler ile parklar denetlenirken, metruk durumda olan yerler de tek tek denetlendi. Okul çevresinde okulla baglantisi olmayan kisilerin de incelemeden geçtigi uygulamalar kapsaminda, bazi kisilere kabahatler kanunun ilgili maddelerinden cezai islem de uygulandi.

Uygulamalar servis araçlari üzerinde siklikla yapilan kontrollerle devam etti.

Cezadan kaçamadilar

08.00 ve 18.00 saatleri arasinda gerçeklestirilen denetimde toplam 25 okul ve çevresinin kontrol edildi. 129 sahsin GBT’si yapilirken 10 araç sorgulandi. 1 sahsa maske takmamaktan 900 TL, 4 sahsa kimlik bildirmemekten 204’er TL ceza uygulandi.

Denetim kapsaminda, 1 kisi hakkinda ‘Saglik için tehlikeli madde temini’ suçundan adli islem baslatilirken, toplam 25 is yerinin kontrol edildi, 1 is yerine ise 5 bin 250 TL idari ceza uygulandi.

Ayrica okula 50 metre mesafede TAPDK ve is yeri açma ruhsati belgesi olmadigi tespit edilen bir yerde 10 bin 160 dal tütünle doldurulmus makaron, 11 bin adet bos makaron, 3 bin 430 gram sarmalik kiyilmis tütün, 290 adet paketlemede kullanilan kilitli posetin ele geçirildi.
Kaynak: İHA