'Mesleki Egitimi Tanitma Ve Yayginlastirma Projesi' Sanliurfa'da Tanitildi

MEB Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü Isyeri Tabanli Mesleki Egitim Daire Baskani Süleyman Akgül, Sanliurfa'da gerçeklestirilen "Mesleki Egitimi Tanitma ve Yayginlastirma Projesi" (METYAP) tanitimina katildi.

Il Milli Egitim Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre, Mesleki Egitimi Tanitma ve Yayginlastirma Projesi (METYAP) kapsaminda kente gelen Akgül, Sanliurfa Ticaret ve Sanayi Odasi'nda (SUTSO) düzenlenen programa katildi.

Toplantida konusan Akgül, mesleki egitim merkezlerinin isleyisinden ve yapilan mevzuat degisikliklerinden bahsederek, mesleki egitimin önemini anlatti.

2021 yilinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in genelgesiyle "Ahi Evran Yili" olarak ilan edildigini hatirlatan Akgül, Ahiligin önemine deginerek mesleki egitim merkezlerinin bu anlayisla ara eleman yetistirildigini vurguladi.

Il Milli Egitim Müdürü Fevzi Kurt ise mesleki egitim merkezlerinin ülke ekonomisi ve gençlerin istihdami açisindan büyük önem arz ettigini anlatarak, is dünyasinin ihtiyaç duydugu nitelikli isgücünün yetistirilmesine büyük katki saglandigini aktardi.

Toplantiya, Sanliurfa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Vekili Selçuk Karakus, Merkez Ilçe Milli Egitim Müdürleri, Mesleki ve Teknik Egitim Sube Müdürü Ferhat Emre, okul müdürleri ve sektör temsilcileri katildi.

Kaynak: AA