Kahramanmarasli Seker Pancar Üreticileri Açiklanan Fiyattan Memnun

Kahramanmaras'in Elbistan ilçesindeki seker pancari üreticileri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in açikladigi pancar alim fiyatini memnuiyetle karsiladi.

Verimli arazileri ve pancar üretimiyle dikkati çeken Elbistan Ovasi'ndaki yetistiriciler, taban fiyatlarin pancar üretimine olumlu yansiyacagini belirtti.

Geçit Mahallesi Muhtari Kadir Küçük, AA muhabirine, seker pancari taban fiyatinin çiftçilerde memnuniyetle karsilandigini söyledi.

Her yil 100 dönüm pancar ürettiklerini ifade eden Küçük, "Mahallemizde 1500 ile 2 bin dönüm arasi alanda pancar üretimi yapiliyor. 420 liranin çiftçilerimiz için çok iyi bir fiyat oldugunu düsünüyorum. Bu rakam polar degerinin artmasiyla daha da yükselecek. Çiftçiler bu durumdan memnunlar. Üreten ülkeler he zaman daha iyi durumda. Biz de elimizden geldigi kadar üreterek ekonomiye ülkemize katki sunmaya gayret ediyoruz." dedi.

Küçük, tarimsal sulamadaki enerji ve gübre fiyatlarinin da düsmesiyle çiftçilerin daha fazla kazanacaklarini dile getirdi.

Karahüyük Mahallesi'ndeki üretici Tayfun Bestepe ise yaklasik 13 yildir pancar ürettigini belirtti.

Bu yil az ektikleri için pisman olduklarini vurgulayan Bestepe, sunlari kaydetti:

"Sayin Cumhurbaskanimiz taban fiyati açikladiktan sonra az ektigimize pisman olduk. 420 lira, maliyetli bir üretimi olan pancar için iyi bir fiyat oldu. Cumhurbaskanimiza tesekkür ederiz. Bundan sonra da pancar ekmeye devam edecegiz. Daha önceleri pancar eken çiftçiler fiyatlardan dolayi sikinti çekiyorlardi ama açiklanan bu rakam çiftçileri rahatlatti. Su andan pancarimizdan da verilen fiyattan da memnunuz."

Kaynak: AA