Cami Cemaatine Ahilik Pilavi Ikram Edildi

Çorum’da, 34. Ahilik Haftasi kutlamalari kapsaminda Cuma namazi çikisi cami cemaatine Ahilik pilavi ikram edildi.

Cami Cemaatine Ahilik Pilavi Ikram Edildi
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (ÇESOB) tarafindan Ahilik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Cuma Namazi öncesi Ulu Cami’de sehitlerimiz ve ahirete intikal etmis Ahi teskilati mensuplari için Mevlid-i Serif okutuldu.

Cuma namazinin ardindan kent merkezindeki 6 camide cemaate Ahilik pilavi ikram edildi. Ulu Cami, Huzur Cami, Esnaf Evleri Cami, Sanayi Sitesi Cami, Hidirlik Cami ve Abdibey Camileri önünde kurulan dev kazanlarla hazirlanan Ahilik Pilavi, Esnaf Odasi Baskanlari tarafindan cemaate dagitildi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Ticaret Il Müdürü Fikret Yildirim, ÇESOB Baskani Recep Gür ve Oto Tamirciler Esnaf Odasi Baskani Necmettin Uzun da, Sanayi Sitesi Cami önünde vatandaslara pilav ikraminda bulundu.

ÇESOB Baskani Recep Gür, burada yaptigi açiklamada, Birlikleri tarafindan hazirlanan yaklasik 12 bin kisilik Ahilik pilavinin her yil geleneksel olarak cami cemaatine dagitildigini söyledi.



Ahilik pilavinin set kusatma merasiminin bir parçasi oldugunu dile getiren Gür, “Ahinin gönlü bol, sofrasi açik olmasi lazim. Ahiligin bu özelligine dikkati çekmek amaciyla her yil oldugu gibi bu yil da Ahilik Haftasi’nin son gününde cemaate Ahilik pilavi ikram ediyoruz. Esnaf ve sanatkarlarimiza bol kazançli, bereketli bir yil diliyorum. Allah tekrarina kavustursun” dedi.

Kaynak: İHA