Balikçi Dükkanindaki 5 Saatlik Dayak Olayinda Karar Çikti

Afyonkarahisar’da çirak olarak çalistigi balikçi dükkaninda 200 TL’lik yevmiye meselesi yüzünden çikan tartismada 16 yasindaki gencin patronlari tarafindan 5 saat boyunca ahsap sopa ve metal masayla dövüldügü öne sürülen olayla ilgili açilan davada karar çikti. Davanin saniklarindan Akif A. 3 yil hapis cezasi, Ali S. ise 2 yil 6 ay hapis cezasi aldi.

Balikçi Dükkanindaki 5 Saatlik Dayak Olayinda Karar Çikti
Olay, geçtigimiz 7 Mart tarihinde Güvenevler Mahallesi kapali pazar yerindeki bir balikçi dükkaninda meydana geldi. Iddiaya göre S.C.K. (16), yevmiyeci olarak çalistigi balikçi dükkaninin sahipleri Akif A. (34), Ali S., (29) ile telefonda konusarak 200 TL’lik alacagini almak için anlastigi sahislarin dükkanina gitti. Burada patronlari tarafindan o gün de çalismasi istenen S.C.K., yevmiye hesabi ile çalisti. Aksam saatlerinde ise taraflar arasinda alacak verecek meselesi yüzünden tartisma yasaninca is yeri sahipleri iddiaya göre, S.C.K.’yi is yerine kapatarak sopa ve demir çubuklar ile dövmeye basladi.

Sahislar ardindan gencin sadece iç çamasirlari kalacak sekilde kiyafetlerini de soyarak dövmeye devam etti. Sahislarin yaklasik 5 saat boyunca genci dövdükleri öne sürüldü.

Tuvalete gitme bahanesi ile kaçti!

Genç 5 saatin sonunda ise sahislara yalvararak elini yüzünü yikamak için tuvalete gitme bahanesi ile izin alinca bir firsatini bularak disari kaçti. Yoldan geçenlerden yardim isteyerek bir sitenin güvenlik görevlisine siginan S.C.K., ardindan güvenlik görevlisinin haber vermesi ile olay yerine çagrilan 112 Acil servis ambulansi ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldirildi.

Olayin magduru da ceza aldi

Afyonkarahisar 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada saniklar Akif A., 3 yil hapis cezasi, Ali S.’ye ise 2 yil 6 ay hapis cezasi aldi. Saniklarin ifadelerine istinaden olayin magduru olan ve suçlu bulunan S.C.K., ise 2 yildan az ceza alarak, hükmün açiklanmasi geri birakildi. 2 kisinin tutuklanmasi için ayrica bir üst mahkemenin karari onamasi gerektigine hükmedildi.
Kaynak: İHA