Asi Timleri Bayburt'un 'Mavi' Kategoriye Geçmesi Için Köyleri Dolasiyor

Saglik Bakanliginin hazirladigi illere göre her 100 bin kiside görülen Kovid19 vaka sayilarinda ikinci sirada yer alan kentte, mobil asi ekipleri köy köy, ev ev gezerek vatandaslari asiliyor Dr. Kübra Nur Bölük: 'Köylerimizi ikinci kez geziyoruz'

BESIR KELLECI - Bayburt ve ilçelerinde saglik ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasinda "sari" kategoride yer alan kentin "mavi"ye geçmesi için yogun mesai harciyor.

Saglik Bakanliginin hazirladigi illere göre her 100 bin kiside görülen Kovid-19 vaka sayilarinda ikinci sirada yer alan Bayburt'ta, bugüne kadar 44 bin 389'u birinci doz olmak üzere 90 bin 259 doz asi uygulandi.

Risk haritasinda "sari" kategorideki kentin bir an önce "mavi"ye geçmesi için yogun çalisma yürüten ekipler, il ve ilçe merkezlerindeki asi noktalarinin yani sira 4 mobil asi ekibiyle köy köy, ev ev gezerek vatandaslari asiliyor.

Toplum Sagligi Merkezindeki hazirliklarinin ardindan sabahin ilk isiklariyla köylere giden ekipler, muhtarlarla görüserek daha önce hiç asi olmayan veya ikinci, üçüncü doz asisini yaptirmak isteyenleri köy odasinda asiliyor.

Yasadiklari zorluklara ragmen salginla mücadelede ön safta yer alan ekipler, asi için zaman zaman vatandaslarin evlerine kadar gidiyor.

Il Saglik Müdürlügü Toplum Sagligi Merkezinde halk sagligi uzmani olarak görev yapan Dr. Kübra Nur Bölük, AA muhabirine, kentte asi çalismalarinin tüm hiziyla sürdügünü söyledi.

Toplumsal bagisikliga ulasmak için sabah erken saatlerde yola koyulduklarini anlatan Bölük, her gün 5 köy gezerek asi yaptiklarini belirtti.

Kovid-19 risk haritasinda "sari" kategoride yer alan kentin "mavi"ye dönmesi için çabaladiklarini dile getiren Bölük, "Bayburt'un asilama orani yüzde 71'de. Yüzde 75'e ulasip mavi iller arasina katilmak için ekiplerimizle birlikte asi çalismalarina devam ediyoruz. Hem köylerde toplu asilamamiz hem de devlet hastanemiz ve valilik önündeki asi çadirimiz aktif sekilde çalismakta." dedi.

Bölük, Kovid-19'la mücadele etmek ve toplumsal bagisikliga ulasmak için herkesi asi olmaya davet ederek, "Su anda köylerimizi ikinci kez geziyoruz. Ilk gittigimizde çok yogun talep vardi. Ikinci ziyaretimizde hem gurbetçilerin çekilmesi hem de kirsaldaki vatandaslarin merkeze gelerek asilarini tamamlamasi nedeniyle biraz daha azalmis durumda. Ama halen birinci doz asi yapmaya devam ediyoruz." diye konustu.

- "Bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettirecegiz"

Köydeki asilama çalismasina katilan hemsire Yasin Yildirim da mobil asi ekipleri olarak 9 aydir köy köy, ev ev gezerek halka asi ulastirmaya çalistiklarini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Zorlu hava sartlari, zorlu kosullarla karsilastik ama bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Amacimiz Bayburt'u maviye dönüstürmek ve toplumsal bagisikligi artirmak. Bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettirecegiz. Halkimizin sadece asi olmasi bizim için yeterli."

Merkeze bagli Çayirözü köyünde, mobil ekiplerce üçüncü doz asisi uygulanan Selahattin Akburak ise köyde isleri oldugu için kente gidip asi olamadigini belirterek, "Simdi geldim, burada oldum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Hepsinden Allah razi olsun." dedi.

Kaynak: AA