Afyonkarahisar'da 6. Tibbi Aromatik Bitkiler Çalistayi Sona Erdi

Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesinin (AFSÜ) ev sahipliginde baslayan "6. Tibbi Aromatik Bitkiler Çalistayi" sona erdi.

AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi AS tarafindan Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi is birligiyle "Tibbi Bitkilerde Hammaddeden Saglik ve Ticarete Dönüsüm" temasiyla bir otelde düzenlenen çalistayda konusan AFSÜ Rektörü Nurullah Okumus, tibbi ve aromatik bitkilerin üretimiyle ilgili dogru tür seçimi, iklim sartlari, tarimsal uygulamalar ve bakim, hasat sonrasi isleme ve sosyoekonomik durumlarina göre bölgesel eylem planlamalarin yapilmasi gerektigini söyledi.

Çalistayda planlamalarin yapilmasi için çok güzel örnekler verildigini ifade eden Okumus, "Bir örnegini burada baslattik. Afyonkarahisar'da tibbi aromatik bitkiler komisyonu kuruldu. Baskanligi da bize verildi. Bölge bazinda gidiyoruz ve Afyonkarahisar yerelinde yapiyoruz." diye konustu.

Bu komisyonun, tüm ülke çapinda yayginlastirilmasi gerektigini kaydeden Okumus, "Türkiye'de ilk defa bugday ve seker pancarindan etil alkol üretilirken biz burada bir yatirimciyi tesvik ettik. Ciddi oranda bir yatirimla ve üniversite özel sektör is birligiyle 5 milyon litre etil alkol üretecek tesis kuruluyor." ifadelerini kullandi.

Programa katilan eski Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu da çalistayin çok faydali oldugunu dile getirdi.

Kaynak: AA