69. San Sebastian Uluslararasi Film Festivali Basladi

Ispanya'nin uluslararasi alanda en taninmis sinema etkinligi olan San Sebastian Uluslararasi Film Festivali, Fransiz aktris Marion Cotillard'a verilen Donostia Ödülü ile basladi.

Ülkenin kuzeydogusundaki Bask bölgesinin kenti olan San Sebastian'da 69'uncusu düzenlenen film festivalinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle bu yil da sinemalardaki izleyici sayisinin sinirlanacagi ve kirmizi halidaki ünlülerin geçisinin halka kapali olacagi bildirildi.

Festivalde onur ödülü olarak bilinen ve San Sebastian kentinin Baskça adiyla verilen Donostia ödülüne bu yil iki sanatçi layik görüldü, Fransiz aktris Marion Cotillard ödülünü bugün aldi.

ABD'li aktör, yapimci ve senarist Johnny Depp ise 22 Eylül'de bu ödülü alacak.

Ispanyol sanatçilardan Penelope Cruz ve Antonio Banderas da festival için bugün San Sebastian'a geldi.

Kapanisi 25 Eylül'de yapilacak festivale Jessica Chastain, Javier Bardem, Louis Garrel, Stanley Tucci, Vincent Lindon, Paolo Sorrentino, Joachim Lafosse, Celine Sciamma, Todd Haynes, Julie Ducournau, Sean Baker gibi taninmis isimlerin de katilacagi açiklandi.

San Sebastian Film Festivali Direktörü Jose Luis Rebordinos, salgindan dolayi geçen yil giselerde 600 bin avro, sponsorlarda da 700 bin avro kayip yasadiklarini, bu yil da benzerinin olacagini söyledi.

Bu arada festivalde Türkiye'den iki film yarisma bölümlerinde yer aliyor.

Programa göre, 50 bin avro ödüllü "Yeni Yönetmenler" dalinda yönetmen Selman Nacar'in Iki Safak Arasinda adli filmi, ödülün Ispanya'daki sinema salonlarinda dagitimi oldugu "WIP Avrupa" bölümünde ise yönetmen Miraç Atabey'in Zamanimizin Bir Kahramani adli filmi yarisacak.

Kaynak: AA