Içisleri Bakanligi'ndan, 'Asi Karsitlarina Izin Vermeyen Maltepe Kaymakami Sürüldü' Haberlere Tepki

Içisleri Bakanligi, "Asi karsitlarina izin vermeyen Maltepe Kaymakami sürüldü” seklinde çikan haberlerin gerçegi yansitmadigini açikladi.

Içisleri Bakanligi'ndan, 'Asi Karsitlarina Izin Vermeyen Maltepe Kaymakami Sürüldü' Haberlere Tepki
Bakanliktan bugün bazi medya organlarinda “eski Maltepe Kaymakami Meftun Dalli’nin miting sürgünü, en güçlü lobi asi karsitlari, asi karsitlarina izin vermeyen Maltepe Kaymakami sürüldü” seklinde çikan haberlere iliskin açiklama yapilmasina gerek duyuldugu vurgulandi.

Yapilan açiklamada söyle denildi:

"17/12/2016 - 06/09/2021 yillari arasinda Maltepe Kaymakami olarak görev yapan Meftun Dalli Mülki Idare Amirleri Atama, Degerlendirme ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin bölge ve görev süresi esaslarina istinaden Maltepe ilçesindeki görev süresini tamamlamis olmasi nedeniyle, genel teamüllere uygun olarak 20/08/2021, tarihli resmî gazetede yayimlanan ve 624 mülki idare amirini kapsayan atama kararnamesi ile Derince Kaymakamligina atanmistir.

Ayrica iddia edilen hususla ilgili Maltepe Kaymakamliginca yapilan idari islem 03/09/2021 tarihinde olup Bakanligimizca gerçeklestirilen atama kararnamesinden sonra olmustur. Söz konusu haberler gerçegi kesinlikle yansitmamaktadir."

(Ali Nargüner /IHA)
Kaynak: İHA