Gürgentepeli Salih Kendisi Için Konulan Durakta Asilandi

Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde kaymakamlik tarafindan kendisi için yol kenarinda 'Salih'in Yeri' yazili özel bekleme alani yapilan zihinsel engelli Salih Belen, ikinci doz Kovid19 asisini durakta oldu Gürgentepe Toplum Sagligi Merkezi Baskani Dr. Aylin Demir: 'Salih, Gürgentepe'nin sevilen simalarindan. Kendisi yol kenarinda araçlara el sallamasi ile biliniyor. Kendisi özel olarak hazirlanan duragindan ayrilmak istemedigi için biz gelerek ikinci doz asisini yaptik' Anne Pembe Belen: 'Biz oglumu asiya götürmemistik. Ekipler geldi, yardimci oldu. Çok tesekkür ederiz'

HAYATI AKÇAY - Ordu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele eden saglik ekipleri, Gürgentepe Kaymakamliginca kendisine yol kenarinda "Salih'in Yeri" adinda özel bekleme alani yapilan zihinsel engelli Salih Belen'i (30) de asiladi.

Kovid-19 salginiyla mücadelede 1 milyon dozu askin asinin yapildigi "mavi" kategorideki Ordu'da, Il Saglik Müdürlügü'nün çalismalari devam ediyor.

Kirsal yerlesim yerlerinde de asilama faaliyetlerini sürdüren saglik ekipleri, Gürgentepe ilçesinin Gülbelen mevkisinde gün boyu yoldan geçen araçlara el sallayan ve eski kaymakam Nursel Özdemir'in talimatiyla yagmurlu havalarda islanmamasi ve soguk havadan korunabilmesi için kendisine özel bekleme alani yapilan Salih Belen'i de unutmadi.

Gün içinde hazirliklarini tamamlayan ekipler, Salih'in gününün önemli bölümünü geçirdigi ve üzerinde "Salih'in Yeri" yazan duraga gitti.

Burada bir süre Salih ile ilgilenen ekipler, daha sonra kendisine ikinci doz Kovid-19 asisini uyguladi.

- "Salih, Gürgentepe'nin sevilen simalarindan"

Gürgentepe Toplum Sagligi Merkezi Baskani Aylin Demir, AA muhabirine, kirsal mahalleleri gezerek asi olmayan vatandaslari tespit edip asilama faaliyetlerini araliksiz sürdürdüklerini söyledi.

Bu kapsamda Salih Belen'e ikinci doz asisini yaptiklarini ifade eden Demir, "Salih, Gürgentepe'nin sevilen simalarindan. Kendisi yol kenarinda araçlara el sallamasi ile biliniyor. Kendisi özel olarak hazirlanan duragindan ayrilmak istemedigi için biz gelerek ikinci doz asisini yaptik." dedi.

Demir, Salih Belen'in asisini olduktan sonra kendi gözetimlerinde dinlendigini belirterek, Salih'in ilk doz asisini ise evinde uyguladiklarini kaydetti.

- Ekipler asi hizmetini vatandasin ayagina götürüyor

Asi olmak isteyen ancak saglik kuruluslarina gitme imkani olmayan vatandaslara seslenen Demir, "Böyle durumda bizzat biz kendilerinin bulundugu yere kadar gidip asilarini yapiyoruz. Bu gibi durumlarda vatandaslarimizin bizlere ulasmasi yeterli." diye konustu.

- Salih'in annesinden saglik personeline tesekkür

Salih'in annesi Pembe Belen ise bu hizmetten dolayi saglik ekiplerine tesekkür ederek, "Allah onlardan razi olsun. Geldiler oglumun ikinci doz asisini vurdular. Biz kendisini asiya götürmemistik. Ekipler geldi, yardimci oldu. Çok tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA