Türkiye Bilisim 500 Arastirmasinda Technopc'ye Birincilik Ödülü

Technopc Kurucu Ortagi Murat Yücel: 'Dijital dönüsümün etkileriyle, geçtigimiz yil bilisim sektöründe yüzde 29'luk bir büyüme gerçeklesti' 'Dijital dönüsümün ve inovasyonun önümüzdeki 5 yil boyunca en önemli öncelik olmaya devam edecegini ve dijital dönüsüme harcanan kaynaklarin yüzde 50’ye kadar çikacagini ön görüyoruz'.

Technopc, "Türkiye'nin Ilk 500 Bilisim Sirketi Arastirmasi Bilisim 500’’de "Tablet ve Tasinabilir Bilgisayar" kategorisinde birinci sirada yer aldi.

Technopc'den yapilan açiklamaya göre, bilisim sektörünün referans noktasi olan "Türkiye'nin Ilk 500 Bilisim Sirketi Arastirmasi Bilisim 500’’ sonuçlari açiklandi.

Sektördeki gelismelere isik tutan, bilisim sirketlerinin yani sira kamu ve özel sektör alimlarinda referans olarak kullanilan Bilisim 500 arastirmasinda Türkiye’nin yerli üretici sertifikali ilk ve tek bilgisayar markasi olan Technopc, "Tablet ve Tasinabilir Bilgisayar" kategorisinde açik ara birinci olurken, "Masaüstü Bilgisayar" kategorisindeki liderligini de korudu. Technopc, OEM Ürünlerinin de dahil edildigi "Masaüstü Bilgisayar ve OEM Ürünleri" kategorisinde ikinci oldu.

Açiklamaya göre, Mini PC, masüstü bilgisayar, tümlesik bilgisayar, dizüstü bilgisayar oyun bilgisayari, tablet, endüstriyel tablet, el terminali, is istasyonu, sunucu, depolama, zero / thin client, panel PC / POS PC, Monitör, IoT çözümleri, medikal çözümler olmak üzere, genis ürün yelpazesine sahip Technopc, Türkiye’nin Ilk 500 Bilisim Sirketi arasinda 91. siraya yükseldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Technopc Kurucu Ortagi Murat Yücel, 2020 yilinda tüm dünya ile birlikte yasanilan salgin sürecinin birçok alanda önemli degisim ve dönüsümleri de beraberinde getirdigini belirtti. Yaptiklari yatirimlara dair bilgiler veren Yücel, sunlari aktardi:

"Dijital dönüsümün etkileriyle, geçtigimiz yil bilisim sektöründe yüzde 29'luk bir büyüme gerçeklesti. Bu süreçte, tedarik zincirinde yasanan krize ragmen, Technopc olarak özel sektör ve kamu alaninda 25 yillik tecrübemizin getirdigi hizmet kalitemiz ve ürün çözümlerimizle, kamu ve özel sektördeki müsterilerimize, hizli ve kaliteli hizmet vererek, yenilikçi teknolojileri daha etkin sekilde kullanmalari için destekledik. Üretim ve istihdam yatirimlarimiza devam ettik. Kendi bünyemizde, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi destekli Ar-Ge ve Tasarim Merkezimizi kurduk.

Dünyanin en büyük havalimani olan IGA / Istanbul 3. Havalimaninda, Mini PC, Tümlesik, Endüstriyel ve Kiosk bilgisayarlar, Türkiye’nin 9 büyük sehir hastanesinde, Kuzey Marmara Otoyolu projesinde, 100’den fazla üniversitede, finans sektörünün en önde gelen bankalarinda, Milli Savunma Bakanligi, Türk Silahli Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlügü gibi Türkiye’nin çok önemli kurumlarinda, ayni zamanda yurtdisinda Afganistan, Cezayir, Azerbaycan, Bulgaristan, Türkmenistan, Misir, Makedonya gibi ülkelerde önemli projelerde teknolojik ürün çözümlerimiz kullanildi."

Bilisim 500 arastirma sonuçlarinin da ortaya koydugu büyümeyi sürdürmek için çalismaya devam edeceklerinin altini çizen Yücel, "Dijital dönüsümün ve inovasyonun önümüzdeki 5 yil boyunca en önemli öncelik olmaya devam edecegini ve dijital dönüsüme harcanan kaynaklarin yüzde 50’ye kadar çikacagini ön görüyoruz." ifadelerini kullandi.

Açiklamaya göre ayrica, Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi "SAHA Istanbul’’un bir üyesi olan Technopc, ayni zamanda savunma sanayine özel projeler üretiyor. SIHA, IHA, Vidar, Roket ve benzeri cihaz ve çözümlerin üretildigi, Roketsan, Aselan ve Havelsan gibi sirketlerin faaliyet gösterdigi savunma sanayinde, Technopc, askeri teknolojinin üretim ve saha uygulamalari alanlarinda ve mühendislik, üretim ve servis hizmetleri ve daha birçok alanda savunma sanayi için gelistirmeler yapiyor.
Kaynak: AA