Keçiören Belediyesi'nden Dogal Gübre Üretimi

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, organik gübre üretim kapasitesini artirmak için hanelerden toplanan sebze ve meyve atiklarinin belediyeye ait kompost makinasiyla islendigini ve elde edilen gübrenin vatandasa hediye edildigini söyledi.

Keçiören Belediyesi'nden Dogal Gübre Üretimi
Keçiören Belediyesi, sebze ve meyve atiklarinin gübre olarak degerlendirilmesi için kompost ünitesini vatandasin hizmetine sunuyor. Bu kapsamda organik atiklarini atik toplama merkezlerine getiren veya evinde bulunan atiklari belediye ekiplerini arayarak teslim eden vatandaslara paketlenmis gübre hediye ediliyor. Keçiören Belediyesi ayrica ilçedeki semt pazarindan temizlik ekiplerince toplanan sebze ve meyve atiklarini da gübre üretim merkezindeki kompost ünitesiyle isleyerek çevre dostu gübre haline getiriyor. Burada üretilen gübreler de ilçenin dört bir yanindaki park ve bahçelerde kullaniliyor.

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, kompost ünitesiyle kisin aylik ortalama 500 kilogram, yazin ise 1 tona yakin birinci sinif organik gübre üretildigini belirterek, belediyenin geri dönüsüm çalismalari ve güncel kampanyalari hakkinda bilgi almak isteyen vatandaslarin ise “0312 359 10 27” nolu Geri Dönüsüm Danisma hattini arayabileceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA