Gamze Pala'nin Katilinin Ceza Sorumlulugu Tam Çikti

Rize’nin Findikli ilçesinde Gamze Pala’yi vahsice öldüren Savas Dalançikar hakkinda Adli Tip Kurumu’ndan ceza sorumlulugunun tam olduguna iliskin düzenlenen rapor verildi.

Gamze Pala'nin Katilinin Ceza Sorumlulugu Tam Çikti
Rize’nin Findikli ilçesinde 15 Eylül 2020 tarihinde, Ögretmenevi resepsiyonunda çalisan 44 yasindaki Gamze Pala isimli kadini saplanti derecesinde karsiliksiz seven ve kendisine sosyal medya üzerinden cevap alamamasina ragmen defalarca mesaj atan, görüsme talebine karsilik bulamayinca ise önce kursunlayan sonra ise vahsice bogazini keserek öldüren 39 yasindaki Savas Dalançikar 5. kez hakim karsisina çikti. Mahkemede Dalançikar’in ceza sorumlulugunun tam olduguna iliskin düzenlenen rapor okundu. Rize L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu’ndan, Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile durusmaya katilan katil zanlisi Dalançikar’a ceza sorumlulugunun tam oldugunun belirtildigi raporla ilgili görüsü sorulurken, sanik Dalançikar "Bir diyecegim yoktur" dedi.

Sanik Savas Dalançikar’in Avukati Ali Sürmen ise karara itiraz ederek, "Müvekkilim hakkinda gözlem altina alma karari oldugu halde Covid-19 sartlari degerlendirilerek gözlem yapilmadan hakkinda bir rapor düzenlenmistir. Oysaki salgin hastalik kanun hükmünü degistirmez. Bizce bu yönü ile adli tip kurumu raporu uygun degildir, yeniden rapor aldirilsin" ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti sanik avukatinin rapora iliskin itirazlarini reddedip Savas Dalançikar’in tutukluk halinin devamina ve akil ruh sagligiyla ilgili raporun aslinin Adli Tip Kurumu’ndan beklenmesine karar vererek durusmayi 15 Ekim 2021 tarihine erteledi.
Kaynak: İHA