CHP'li Veli Agbaba Ve Engin Özkoç, Mersin'de Basin Toplantisi Düzenledi

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba ve Grup Baskanvekili Engin Özkoç, İçel'de düzenledikleri basin toplantisinda gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Agbaba, partisinin İçel Il Baskanliginda düzenlenen basin toplantisinda, kentte 7 Ekim'de CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun da katilimiyla Türkiye'deki soför ve kamyoncu esnafinin sorunlarinin konusacagi bir organizasyon düzenleyeceklerini söyledi.

Milli gelir ve asgari ücretle ilgili elestirilerde bulunan Agbaba, Türkiye'nin en büyük sorunlarindan birinin issizlik oldugunu belirtti.

- "Türkiye'de erken seçim degil, derhal seçim gerekiyor"

Özkoç da Türkiye'nin çok zor ve sikintili günler yasadigini savundu.

Yoksullugun çogaldigini öne süren Özkoç, "Türkiye yönetilemiyor, savruluyor. Türkiye'de nerede bir sorun, yangin, su baskini, sel ve felaket varsa oraya mevcut iktidardan önce CHP yetisiyor. Örgütlerimizle, milletvekillerimizle, gurur duydugumuz belediye baskanlarimizla oradayiz. Bir an önce çile ve sikinti içinde olan insanlarimizin yaralarini sarmaya çalisiyoruz." diye konustu.

Her alanda sahada olduklarini, sorunlari dinlediklerini belirten Özkoç, kurduklari çalisma ekibiyle projeler gelistirdiklerini söyledi.

Özkoç, bir gazetecinin, muhalefetle birlikte sine-i millete dönme durumunun söz konusu olup olmadigina iliskin sorusu üzerine, söyle konustu:

"Her yol bazen bir çözüm olmuyor. Türkiye her taraftan kusatilmis vaziyette maalesef. En kolay yollardan biri, sine-i millete dönmektir. Birakiriz, döneriz ama her seyi kendisine mubah gören bir iktidar var. Sine-i millete döndükten sonra ara seçim yapilmasi gerekiyor. Üstelik de onlarin bölgelerinde degil, bizim bölgelerimizde yapiliyor. Bizim bölgemizde onlar ellerini ovusturuyorlar 'Insallah böyle bir sey yaparlar.' diye. Onlarin bölgesinde hiçbir sey yok. Gelecekler, seçimlere girecekler. Bizim kazandigimiz bölgelerde bir daha yarisacagiz onlarla. Bir daha çikip tekrar Meclise gelmeye çalisacagiz. Böyle bir yol izlememiz gerekiyor. Bu, maalesef Cumhur Ittifaki'nin ekmegine yag sürüyor. Tüm Türkiye'de erken seçim degil, derhal seçim gerekiyor. Bunun için sadece siyasi partilerin degil sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarinin, akademisyenlerin ve herkesin bir teyakkuz içerisinde olmasi gerekiyor. Tek çare demokrasidir, sandiktir. Biz o sandiktan Millet Ittifaki'nin çikacagina ve çok kisa sürede Türkiye'yi gerçekten istedigi refah düzeyine getirecegine inaniyoruz."

- CHP heyeti açilis programlarina katildi

Agbaba ve Özkoç, beraberindekilerle Yenisehir Belediyesince yapimi tamamlanan Mustafa Baysan Yüksek Ögretim Erkek Ögrenci Yurdunun açilis törenine katildi.

Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, törendeki konusmasinda, egitim alaninda yaptiklari yatirimlari anlatarak, ögrencilere verilen destegin sürecegini ifade etti.

Agbaba ve Özkoç, açilis töreninin ardindan yurtta incelemelerde bulundu.

CHP heyeti, Mezitli Belediyesince yaptirilan Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakimevinin açilis programina katildi.

Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, hayirseverlerin destegiyle yapimi tamamlanan bakimevinde ögrencilere en iyi sekilde hizmet verilecegini kaydetti.

Agbaba ve Özkoç'a programlarinda, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, CHP Istanbul Milletvekili Erdogan Toprak, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Gaziantep Milletvekili Irfan Kaplan, CHP İçel Il Baskani Adil Aktay ve bazi partililer de eslik etti.

Kaynak: AA