Bakan Soylu, Mülkiye Müfettislerini Kabul Etti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, yeni atanan mülkiye müfettislerini makaminda kabul etti.

Bakan Soylu, Mülkiye Müfettislerini Kabul Etti
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, göreve yeni atanan 21 mülkiye müfettisini makaminda kabul etti. Yeni atanan müfettislere hayirli olsun dileklerini ileten Soylu, devlet millet hizmetinde yeni bir yolculuga çiktiklarini ifade etti.

Soylu, 2015 yili basinda 196 mülkiye müfettisi varken bu sayinin FETÖ ile mücadele kapsaminda yürütülen çalismalar neticesinde 103’e indigini, yari yariya azaldigini belirtti.

Süleyman Soylu son 3 yilda toplam 74 mülkiye müfettisi atamasi yaptiklarini, bu atamayla ise 21 kisilik grubun göreve baslayacagini söyledi.

Bakan Soylu, bu önemli degisime ragmen 2015 yilinda bin 464 rapor üreten teftis kurulunun, 2020 yilinda 3 bin 983 rapor ile tamamladigini söyleyerek, “Dolayisiyla giderek artan bir is yükünün büyük bir fedakarlikla omuzlandi” dedi.

Bakan Soylu, “Hem Türkiye, hem de dünya eskisi gibi degil. Sorumluluklar daha fazla, riskler daha fazla ama buna karsin Türkiye’nin kapasitesi de, gücü de daha fazla. Her seyden önce Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde ortaya koydugu stratejik akli daha fazla. Insallah sizler de bu çerçeve içinde, bugüne kadar devlet hizmetinde edindiginiz bilgi ve tecrübeyi, kabiliyetlerinizi insallah bu tablo içinde çok farkli bir noktaya tasimis olacaksiniz. Ben bu vesileyle, her birinize basarilar diliyorum. Bizim çok güzel bir duamiz vardir: Allah utandirmasin, deriz. Isin özü de bana göre budur. Sorumluluklarimizda basarisiz olmamak, milletimize ve Cenab-i Hakk’in huzurunda mahcup olmamak, bu isin özüdür. Ben sizlerin muvaffak olacagina, aziz milletimizin ve Cenab-i Hakk’in huzurunda yüzünüzün ak olacagina inaniyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA