AK Parti Genel Sekreteri Sahin'den Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Yavas'a 'Ödül' Elestirisi Açiklamasi

'Isin özü, sosyal medyada yasayan, Ankara'nin asil sorunlari ve gerçeklerle bagini koparan CHP'li Mansur Yavas, yine is ve icraat üretmek yerine PR'a harcanan mesailerle ve paralarla, kendisinin çalip oynadigi bir gündemle Ankara'yi mesgul ediyor'.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, "Isin özü, sosyal medyada yasayan, Ankara'nin asil sorunlari ve gerçeklerle bagini koparan CHP'li Mansur Yavas, yine is ve icraat üretmek yerine PR'a harcanan mesailerle ve paralarla, kendisinin çalip oynadigi bir gündemle Ankara'yi mesgul ediyor." ifadesini kullandi.

Sahin, sosyal medya hesabindan Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'a verilen "2021 Dünya Belediye Baskani Baskent Ödülü"ne iliskin açiklamalarda bulundu.

"CHP'li Mansur Yavas dünden beri bir ödül muhabbeti çevirip duruyor. Biraz arastiralim da neymis bu meselenin asli diye bir bakalim dedik." ifadesini kullanan Sahin, ödülü verenlerin "World Mayor" adli, iki yilda bir belediye baskanlarini ödüllendiren bir olusum oldugunu belirtti.

Ödülün web sitesinin "worldmayor.com" oldugunu aktaran Sahin su degerlendirmelerde bulundu:

"Arkasinda 'City Mayors' adli bir vakif var. Öncelikle ödül için toplamda 32 belediye baskanini listeye aldiklarini söyleyelim. Bunlardan 12'si finalist olarak belirlenmis, 2'si ise ödülü kazanmis. Yukaridaki linkte de görülecegi gibi Mansur Yavas bu 2 kisiden biri degil. Ödül Rotterdam ve Grigny baskanlarina verilmis. Yani 12 finalistten sadece 2'si esas ödülü kazanmis, kalan 10 belediye baskaninin ise 7'sine ekstra ödüller vermisler. Tabiri caiz ise bu kurum önüne gelene ödül dagitmis. Muhtemelen mutlu olsunlar diye. Dünden beri görülen o ki bu epey de basarili olmus. Verilen ekstra ödüllere de 'jüri ödülü', 'sürdürülebilirlik ödülü', 'gelecek ödülü' gibi isimler vermisler. Mansur Yavas da bunlardan birini almis."

Sahin, jüri ödülünü alan ismin ise Suriye'de Rakka bölgesini isgal etmis olan terör örgütü PKK/PYD'nin sözde Rakka belediye baskani oldugunu belirterek sunlari kaydetti:

"Olusumun ve arkasindaki vakfin içinde yer alan isimlere bakildiginda pek de muteber sahislar olmadiklari, Facebook ve Twitter hesaplarinda ise esas ödülü alan isimlere dair paylasimlarin en fazla 1-2 begeni/retweet aldigi (hatta hiç almadigi) görülüyor. Isin özü, sosyal medyada yasayan, Ankara’nin asil sorunlari ve gerçeklerle bagini koparan CHP’li Mansur Yavas, yine is ve icraat üretmek yerine PR'a harcanan mesailerle ve paralarla, kendisinin çalip oynadigi bir gündemle Ankara’yi mesgul ediyor. Hizmete para yok ama PR'a var."
Kaynak: AA