New York Atatürk Korosu, Açik Hava Konserinde Sanatseverleri Türk Müzigiyle Bulusturdu

New York Atatürk Korosu, geleneksel ve klasik enstrümanlar esliginde Manhattan'da verdigi açik hava konserinde, izleyenlere müzik ziyafeti sundu.

New York City Açik Kültür Programi kapsaminda, tek Türk müzik grubu olarak konser veren New York Atatürk Korosu, "Manhattan'da Türk Melodileri" adli konserle müzikseverlerle bulustu.

Caner Tokgözol'un müzik direktörlügünü yaptigi konserde, koro Balkanlar'dan Akdeniz'e kadar Türk kültürünün farkli renklerini barindiran sarkilar seslendirdi.

New York Baskonsolosu Reyhan Özgür'ün de izlemeye geldigi açik hava konserine ilgi büyük oldu.

Sokaktan geçen New Yorklular da durup konseri izledi, alkis ve danslarla koroya eslik etti.

Turkish-International Music Ensemble Baskani Hakan Inan, AA muhabirine, New York'ta salgin sonrasinda ilk konserlerini verdiklerini söyledi.

Konsere katilim için bine yakin kayit aldiklarini belirten Inan, "Türk-Amerikan toplumu olarak ilginin büyük olmasi bizim için gurur verici." dedi.

Inan, "Türk müzigini, Türk kültürünü, New York'taki sanatseverlere tanitmak ve daha da yayginlastirmak istiyoruz." diye konustu.

Taninmis bir Türk müzisyen ve egitimci olan Nedim Katgi tarafindan kurulan New York Atatürk Korosu, Türk müzigini Amerika'da yasatmak ve tanitmak için 2008 yilindan beri faaliyet gösteriyor.

Türkiye'nin degisik bölgelerindeki eserlerden olusan repertuvarlari ve pek çok etnik grubu temsil eden orkestralari ile New York'un kozmopolit yapisina destek veren New York Atatürk Korosu, salgin öncesindeki son konserini, New York'un dünyaca ünlü konser salonu Carnegie Hall'da vermisti.

Kaynak: AA