Karsi Apartmandaki Yangina Balkondan Hortumla Müdahale Etti
Amasya’da geç saatlerde 5 katli bir apartmanin en üstündeki dairede yangin çikti. Çatiyi saran yangina ilk müdahaleyi karsi apartmanda yasayan komsu yapti. Yükselen alevleri gören Abdullah Demirel, balkondan bahçe hortumuyla tazyikli suyu yanan binaya dogru tutarak etrafa yayilan kivilcimlari söndürmeye çalisti. O anlar cep telefonu kamerasina yansidi.

Yasadiklarini anlatan 32 yasindaki Demirel, “Patlama sesi oldu. Bir anda alevler yükseldi. Hortumu uzatip alevlerin karsi tarafa siçramamasina gayret ettim. Balkondan elimden geldigince alevleri, kivilcimlari söndürmeye çalistim” diye konustu.
Yakinlarini binadan tahliye edip bir süre daha alevlerin siçramasini önlemeye çalisan Demirel, dumandan etkilenmesi üzerine polislerin kendisini binadan indirdigini söyledi.
Itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yanginin çikis nedenine iliskin inceleme baslatildi. Dumandan etkilenen vatandaslara 112 acil saglik ekipleri tarafindan ambulansta müdahale edildi.
(Murat Çelik /IHA)
