Japonya'da Iktidar Partisi Liderligine Aday Olan Kisida'dan Gelir Uçurumunun Daraltilmasi Sözü Açiklamasi

'Büyümenin meyvelerini dürüstçe dagitmadigimiz sürece esitsizliklerin yayilmasini önleyemeyecegiz'.

Japonya'da, iktidardaki Liberal Demokrat Partisi (LDP) liderligi için adayligini koyan eski Disisleri Bakani Kisida Fumio, gelir uçurumunun daraltilmasi sözü verdi.

Seçim öncesi düzenledigi basin toplantisinda konusan eski Bakan Kisida, seçilmesi halinde hükümet olarak yürütecegi ekonomi politikalarina degindi.

Basbakan Suga Yosihide'nin izledigi "deregülasyon ve yapisal reformlarin sonuç elde edebildigini" kabul eden Kisida, buna ragmen "Halihazirdaki politikalari sürdürürsek ekonomik uçurum daha da derinlesecek" diye konustu.

Kisida, Tokyo metropolündeki nüfus ve sanayilere odaklanildigi gerçegini dile getirerek, baskent bölgesinin ötesinde, ülke genelindeki yerel ekonomilerin canlandirilmasi gerektigini kaydetti.

"Büyümenin meyvelerini dürüstçe dagitmadigimiz sürece esitsizliklerin yayilmasini önleyemeyecegiz" ifadesini kullanan Kisida, orta ekonomik sinifin genisletilmesi sözü verdi.

Kisida, hükümetin "2050'ye dek net sifir karbonsuzlasma" hedefinin yakalanmasi için ülkesinin, hidrojen ve nükleer enerji dahil yenilenebilir opsiyonlara ihtiyacinin oldugunu belirtti.

LDP liderligi için simdiye kadar, eski bakan Kisida'nin yani sira, eski Içisleri ve Iletisim Bakani Takaiçi Sanae ve mevcut kabinede görevli Reform Bakani Kono Taro resmen aday oldu.

Önceki Basbakan Abe Sinzo'nun sagligini gerekçe göstererek istifasi sonrasi Eylül 2020'de göreve gelen Basbakan Suga önceki hafta, 29 Eylül'deki seçimlere katilmama karari aldigini açiklamisti.
Kaynak: AA