Fransa'da Yemekhane Ücreti Ödenmeyen 7 Yasindaki Çocuk Zabitayla Eve Gönderildi

Fransa’da 7 yasinda bir çocuk, ebeveynleri okul yemekhanesinin ücretini ödemedigi için zabitayla eve gönderildi.

Fransa'da Yemekhane Ücreti Ödenmeyen 7 Yasindaki Çocuk Zabitayla Eve Gönderildi
Fransa’nin Gironde bölgesindeki Saint-Medard-de-Guizieres kentinde bulunan bir okulda skandal bir olay yasandi. Adi açiklanmayan bir okulun ögrencisi olan 7 yasindaki bir çocuk, ebeveynleri okul yemekhanesinin ücretini ödemedigi için ögle yemeginden mahrum birakilarak zabitayla eve gönderildi. Fransiz medyasina yansiyan haberlere göre, kentin Belediye Baskani Mireille Conte Jaubert, sorumlulugu altindaki bir ilkokulda ögle yemeginden hemen önce çocugun annesini aradi ve borç nedeniyle yemekhanede ögle yemegi yemesine izin verilmeyen çocugu almaya gelmesini söyledi.

Annenin okula gelemeyecegini söylemesi üzerine Jaubert’in çocugu zabita ile eve gönderdigi aktarildi. Bazi haberlerde ise olayin persembe günü degil, cuma günü yasandigi ifade edildi. Ülke genelinde yanki uyandiran olayda belediyeyi yerden yere vuranlarin yani sira savunanlar da oldu. Bazi ebeveynler belediyenin çözüm yolu kalmadigini öne sürerken, çok sayida ebeveyn ise çocukta travmaya neden olabilecegini belirterek belediyeyi elestirdi.



"Sosyal hizmetleri veya jandarmayi arayabilirdim"

Belediye Baskani Jaubert konuya iliskin açiklamasinda, annenin okula gelip oglunu almamasi üzerine bu prosedürün uygulandigini belirterek, “Aile, 2019’dan bu yana ogullarinin yemekhane ücretini ödemiyor. Belediyeye yaklasik 900 euro borçlular. Çözüm için randevu taleplerimize de olumlu cevap verilmedi" dedi.

Jaubert ayrica, çocugun zabita memurunu tanidigini ve travma geçirmesine yol açacak bir olay olmadigini ileri sürdü. Çocugun polis arabasina bindigi için mutlu oldugunu savunan Jaubert, sosyal hizmetleri veya jandarmayi da arayabilecegini ve olayin bu sekilde çok daha travmatik olabilecegini belirtti.

Çok sayida kisinin ailenin borçlarini ödemek için belediyeyi aradigini kaydeden Jaubert, "Fransa’nin dört bir yanindan bize hakaret etmek ve yaptigimizin kabul edilemez oldugunu söylemek için bizi ariyorlar" ifadelerini kullandi.

Önümüzdeki günlerde borçlarini ödemeyi planladiklarini söyleyen anne ise "Çocugun bu konuyla alakasi yok. Nedeni ne olursa olsun, 7 buçuk yasindaki bir çocuk tüm okulun önünde bu sekilde asagilanamaz" diye konustu.

Kaynak: İHA