Fransa'da Yemekhane Borcu Ödenmedigi Gerekçesiyle Bir Ilkokul Ögrencisi Polisle Eve Gönderildi

Fransa'nin güneybatisindaki Saint-Medard-de-Guizieres kentindeki ilkokulda egitim gören bir çocuk, yemekhane borcunun ailesi tarafindan ödenmedigi gerekçesiyle polisle eve gönderildi.

Fransiz basinindaki haberlere göre, 7 yasindaki çocugun yemek saatinde okulun yemekhanesine girmesine izin verilmedi.

Ögrenci, ebeveynlerinin geçmise dönük 900 avro yemekhane borcunu 2019'dan bu yana ödemedigi gerekçesiyle belediye yetkililerince polisle eve gönderildi.

Saint-Medard-de-Guizieres Belediye Baskani Mireille Conte Jaubert, konuya iliskin yaptigi açiklamada, "Prosedürü uyguladim. Ne ben ne belediye görevlisi çocugu evine götürebilirdi. Çocuk ancak polisle veya son çare olarak sosyal hizmetlerle evine götürülebilirdi. Annesine çocugunu almasini istedim ancak bunu reddetti. Çocuk gülerek gitti çünkü polis arabasina biniyordu. Hatta arkadaslari onu kiskandi çünkü onlar da polis arabasina binmek istiyordu." dedi.

Kentte çocuklari okula giden ebeveynlerin yemekhane borçlarinin toplamda 17 bin avroyu buldugunu ifade eden Jaubert, ebeveynlerle bir anlasma saglandigini ancak bu çocugun annesinin çözüme yanasmadigini öne sürdü.

Çocugun annesi ise olaya tepki göstererek, "Her ne olursa olsun 7,5 yasindaki çocuk okulun önünde asagilanamaz." diye konustu.

Fransa Ombudsmani Claire Hedon, yaptigi yazili açiklamada, olaya iliskin sorusturma açtiklarini belirterek, "Çocuklar, ebeveynleri ve idare arasindaki çatismalarin disinda birakilmalidir." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA