Diyanet Isleri Baskani Erbas, Diyarbakir'da Kanaat Önderleri Ve STK Temsilcileri Ile Bir Araya Geldi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Diyarbakir'da kanaat önderleri ve çesitli sivil toplum kuruluslarinin (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

Diyanet Isleri Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, Prof. Dr. Erbas, toplantida yaptigi konusmada, Diyarbakir'in bu topraklarda Islam'la müserref olan ilk sehir oldugunu hatirlatarak, "Peygamber Efendimizin irtihalinden 7 sene sonra sahabe-i kiram insanlari karanliklardan aydinliga çikarmak için Diyarbakir'a kadar gelmis." ifadesini kullandi.

Prof. Dr. Erbas, ümmetin ve insanligin büyük sorunlari olduguna ve sorunlarin yaninda ümmetin birbiri ile çekismemesi gerektigine dikkati çekerek, "Yüce Rabb'imiz Kur'an-i Kerim'de 'Allah ve Resulüne itaat edin, birbirinize düsmeyin, sonra zayiflarsiniz ve zaferi elden kaçirirsiniz. Sabredin, kuskusuz Allah sabredenlerle beraberdir' buyuruyor. Bizim birbirimize düsmememiz, birbirimizle ugrasmamamiz gerekiyor. Iste ayet-i kerimede Rabb'im bunlara firsat vermeyin diye bizi uyariyor." degerlendirmesinde bulundu.

- "Kurduklari kirli senaryolar tutmadi"

Sorunlarin çözümünde kanaat önderlerine, STK'lere, vakiflara, derneklere ve ögretmenlere önemli vazifeler düstügünü dile getiren Erbas, "Sorunlarimizi ilimle, hikmetle, ferasetle, dirayetle çözecegiz insallah. Bir asirdir cografyamizda uygulanan fitne ve kurduklari kirli senaryolar, iyilik için bir araya gelen kanaat önderleri ve STK'ler sayesinde tutmadi." görüsünü paylasti.

Türkiye Diyanet Vakfinin, dünyanin 149 ülkesinde çalismalarini yürüttügüne de isaret eden Erbas, sunlari kaydetti:

"Oradaki insanlara kurban eti dagittigimizda gözyaslari içerisinde 'Türkiye'den buralara kadar gönderen insanlardan Allah razi olsun' diye dua ediyorlar. Bizim, bu kadar düsmanlarin saldirilarina karsi nasil ayakta durdugumuzu saniyorsunuz. Iste bu insanlarin bizlere ettikleri dualar sayesinde ayaktayiz elhamdülillah."

Toplantiya, Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu'nun yani sira Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin, Egitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyarbakir Müftüsü Yavuz Selim Karabayir, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: AA