AK Parti Malatya Milletvekili Kahtali'dan 12 Eylül Mesaji Açiklamasi

'Bu zalimler milletin vicdaninda her daim lanetle anilacaktir'.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 41. yili nedeniyle mesaj yayimladi.

Kahtali, mesajinda, 12 Eylül'ün yasattigi aci tecrübelerin hala hafizalarda tazeligini korudugunu, 12 Eylül'ü gerçeklestiren darbecilerin milletin vicdaninda her daim lanetle anilacagini belirtti.

Vesayet odaklariyla mücadele etmeye devam edeceklerini aktaran Kahtali, söyle devam etti:

"12 Eylül bir utanç vesikasidir ve milletimizin gönlünde derin yaralar açmistir. Ülke tarihimizin en kara lekelerinden biri olan 12 Eylül Darbesi'nin 41. yilindayiz. Darbenin üzerinden geçen 41 yila ragmen 12 Eylül'ün karanlik dönemi, yasattigi acilar, idamlar, gözaltilar, tutuklamalar, katliamlar, iskenceler, yaptigi tüm baski ve zülüm ile toplumun belleginde tazeligini aci bir sekilde korumaya devam ediyor. Eli kanli darbeciler 12 Eylül'de 650 bin kisiyi gözaltina almis, açilan 210 bin davada 230 bin kisi yargilanmis, 7 binden fazla kisi için de idam cezasi istenmistir. 517 kisinin 'ölüm cezasina' çarptirildigi süreçte, 50 kisi idam edilmistir. 12 Eylül'de millet iradesini hiçe sayip silahin arkasina siginarak milleti karsisina alan ve türlü zulümler yapan darbeciler tek kelimeyle zalim ve katildir. Bu zalimler milletin vicdaninda her daim lanetle anilacaktir."

12 Eylül 1980 darbesinin Türkiye'yi en az 50 yil geriye götürdügünü vurgulayan Kahtali, sunlari kaydetti:

"Bütün darbelerde oldugu gibi 12 Eylül'ün açtigi tahribatin artçi ve agir sarsintilari yillarca siyaset ve toplum hayatinda derin yaralar açmakla kalmamis, istikrarsizliklarin kapisini da ardina kadar aralamistir. 12 Eylül darbesi, bunun ardindan tezahür eden otoriter yönetim saplantisi Türkiye'nin siyasal ve toplumsal hayatini karartmak bir yana hayatin her alaninda dipsiz kuyular açmistir. 12 Eylül, Türkiye'nin büyümesine, huzur ve baris ortamina adeta balta vurmustur. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türkiye darbeler ve darbecilerle mücadelede, tarihimizin en güçlü dönemini yasamaktadir. Ister içeride ister disarida milli irade düsmanligi yapanlarin en temel meselesinin büyük, güçlü ve tam bagimsiz Türkiye yürüyüsünü engelleme, küresel bir güç olma yarisindaki ülkemizi durdurma gayreti oldugunu biliyoruz. Yine biliyoruz ki milletimiz bu düsmanliga geçit vermez. Bu aziz millet, bir daha asla yeni 27 Mayislarin, 12 Eylüllerin, 28 Subatlarin, 15 Temmuzlarin yasanmasina izin vermez."

Kaynak: AA