19. Mersin Uluslararasi Müzik Festivali, Gala Konseriyle Basladi

İçel'de bu yil 19'uncusu düzenlenen Uluslararasi Müzik Festivali, gala konseriyle basladi.

Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro'da düzenlenen konser öncesi, festivalin "2021 Festival Sanat Ödülü", İçel Devlet Opera ve Balesi'nden (MDOB) piyanist Ahad Asker'e verildi. "Festival Kent Ödülü" Kemal Rastgeldi'ye, "Nevit Kodalli Genç Yetenek Ödülü" de trompet sanatçisi Memet Çelik'e takdim edildi.

Festivalin Yürütme Kurulu Baskani Selma Yagci, yaptigi konusmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle festivalin geçen yil yapilamadigini hatirlatti.

Müzigin saglik için iyi oldugunu ifade eden Yagci, "İçel halki birçok güzellige yakisiyor diye biz de kollarimizi sivadik. 19 senedir keyifle çalisiyoruz. Tek istedigimiz sizi mutlu etmek ve yaptigimiz etkinliklerde salonu dolup tasirmanizdir." diye konustu.

- Gala konseri

Rustam Rahmedov'un yönetiminde Ceyla Ganiyeva'nin solist olarak sahne aldigi konserde, Türkmenistanli sair Nurmuhammed Andalip'in ayni adli eserinden operaya uyarlanan "Danatar Ovezov" ile Ukraynali besteci Yuliy Meyrus'un "Leyli ve Mecnun" operasinin uvertürü ilk kez seslendirildi.

MDOB Orkestrasi'nin eslik ettigi konserde, Ulvi Cemal Erkin'in "Köçekçe", Kara Karaev'in "Keman ve Orkestra Için Konçerto" ve Ferit Tüzün'ün "Esintiler" adli eserleri yorumlandi.

Konserde Astor Piazzolla'nin 100. dogum yili anisina "Oblivion" eseri de seslendirildi.

Sanatseverler tarafindan begeni toplayan konserde, Kovid-19 tedbirlerine uyulmasi konusunda uyarilarda da bulunuldu.

Festival kapsaminda 7 konser daha verilecek.

Kaynak: AA