Kamuda Ise Alimlar Mayis Ayi Itibariyla Tek Kapidan Yapiliyor

Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi tarafindan gelistirilen ve e-Devlet ile entegre çalisan Kariyer Kapisi Platformu ile kamuda ise alimlar mayis ayi itibariyla tek kapidan yapilmaya baslandi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Türkiye'nin dijital yüzü e-Devlet, basta Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi olmak üzere tüm kurum ve kuruluslarin katkilariyla her geçen gün vatandaslarin hayatini kolaylastirmaya devam ediyor.

Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisine devredilen e-Devlet Kapisi üzerinden verilen hizmetler günden güne artiyor.

Bu yilin mayis ayi itibariyla basvurudan yerlestirmeye kadar kamudaki ise alim süreçlerinin tüm asamalarinin seffaf ve izlenebilir sekilde yürütülmesine imkan saglayan Ise Alim Modülü üzerinden, 22 kamu kurumunun 33 is ilani vatandaslarla paylasildi ve toplam 44 bin 941 basvuru alindi.

Bu hizmetin yani sira, 65 yas üstündekilerin özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asi randevularini olusturabilmeleri amaciyla '65 yas üstü için evde e-devlet sifresi teslimi' uygulamasi da Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisince e-Devlet üzerinden uygulanmaya ve vatandaslara teslim edilme süreci devam ediliyor.

Milli Egitim Bakanligi-Ilkögretim Okullari Adrese Göre Kayit Okulu Sorgulama (e-Kayit) hizmeti, Milli Savunma Bakanligi-Sehit Yakinlari ve Gaziler Için Kira Yardimi Basvurusu hizmeti ve Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI)-Tapu Devri Islemleri hizmetini de vatandaslar e-Devlet üzerinden alabiliyor.

- Su ve kanalizasyon idarelerinin abonelik ve fesih hizmetleri yayginlastirilacak

E-Devlet üzerinden yapilan islemlere yenisinin eklenmesi için de çalismalar hiz kesmeden devam ediyor.

Su ve kanalizasyon idarelerinin abonelik basvuru ve fesih basvuru hizmetlerinin yayginlastirilmasi öngörülüyor. "Araçlarim konsept hizmeti" gibi, belli bir konuda birçok kurum tarafindan sunulan hizmetlerin bir araya getirilerek tek noktadan erisimin saglanacagi bütünlesik hizmetlerin sayisinin da arttirilmasi amaçlaniyor. Yerel yönetimlerce sunulan hizmetlerin arttirilmasi konusunda çalismalar devam ediyor.

- Son 8 ayda e-Devlet'ten yapilan islem sayisi 715 milyonu asti

E-Devlet Kapisi'nda 2021 yilinin 8 aylik döneminde 715 milyon 675 bin 848 islem yapildi. Ayni dönemde vatandaslar en çok Sosyal Güvenlik Kurumu-4A Hizmet Dökümü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi-Sosyal Yardim Bilgileri Sorgulama, Gelir Idaresi Baskanligi-Vergi Borcu Sorgulama, Içisleri Bakanligi-e-Basvuru, Adalet Bakanligi-Dava Dosyasi Sorgulama, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi-Pandemi Sosyal Destek Ön Basvurusu, Türkiye Noterler Birligi-Adima Tescilli Araç Sorgulama, Saglik Bakanligi-HES Kodu Üretme ve Listeleme, Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/Isyeri Unvan Listesi hizmetleri üzerinden islem yapti.

Kaynak: AA