Hakkari Devlet Hastanesi Bashekimi, Kovid-19'Dan Ölen 29 Yasindaki Gençten Hareketle Asinin Ciddiyetini Anlatti

Bashekim Ugurcan Kara: 'Geçtigimiz haftalarda hastanemizde henüz daha 29 yasinda, ek hastaligi olmayan, bir yillik yeni evli 2 aylik bir bebegi olan genç bir kardesimizi kaybettik. Vefat eden bu gencecik hastamizin maalesef Kovid19 asilarini yaptirmadigini tespit ettik' 'Kovid19 hastaligindan korunmanin en etkili yöntemlerinden birisi asilamadir. Hem kendimiz hem ailemiz için asilarimizi yaptirmaliyiz, tamamlamaliyiz'

Hakkari Devlet Hastanesi Bashekimi Ugurcan Kara, hastanede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi görürken hayatini kaybeden 29 yasindaki bir hastanin asilarini yaptirmadigini tespit ettiklerini belirterek herkesin asilarini yaptirmasi çagrisinda bulundu.

Kara, makaminda gazetecilere yaptigi açiklamada, söz konusu hastanin 18 günlük yogun bakim sürecinin ardindan hayatini kaybettigini söyledi.

Kovid-19 'un dünya genelinde yayilarak salgina neden oldugunu animsatan Kara söyle devam etti:

"Çogu kiside bu hastalik hafif seyrederken bazi hastalarda akut solunum sikintisi sendromu dedigimiz ARDS tablosuna sebep olabilmektedir. Kovid-19 virüsü genelde enfekte bir kisinin baska bir kisiyle yakin temasi sonucu olusmaktadir. Kovid-19 pandemisinin ilk günlerinde hastalik daha çok yasi ilerlemis bireyleri etkilerken vaka ve ölümlerin daha çok bu yas grubunda oldugu görülürken son zamanlarda gerek ülkemizde gerek dünyada yasi ileri bireylerden daha çok yasi genç bireylere bu hastalik etki etmeye baslamistir."

Kovid-19'un mutasyona ugradigina ve viral yükünün artigina vurgu yapan Kara, bu durum genç bireylerde daha çok hastalik görülmesine sebep oldugunu aktardi.

Hastanede ve diger saglik kuruluslarinda yogun bakimda yatan hastalarin çogunun asisiz kisiler veya asilarini tamamlamamis kisilerden olustugunu gördüklerini ifade eden Kara sunlari kaydetti:

"Geçtigimiz haftalarda hastanemizde henüz daha 29 yasinda, ek hastaligi olmayan, bir yillik yeni evli 2 aylik bir bebegi olan genç bir kardesimizi kaybettik. Vefat eden bu gencecik hastamizin maalesef Kovid-19 asilarini yaptirmadigini tespit ettik. Kovid-19 hastaligindan korunmanin en etkili yöntemlerinden birisi asilamadir. Hem kendimiz hem ailemiz için asilarimizi yaptirmaliyiz, asilarimizi tamamlamaliyiz. Ailemizin, kendi sagligimizin, çevremizin, yaslilarimizin, engellilerimizin sagligini tehlikeye atmamaliyiz. Tüm halkimizi, tüm vatandaslari asi olmaya ve asilarinizi tamamlamaya davet ediyoruz."
Kaynak: AA