Beyaz Saray, Afgan Mültecileri ABD'ye Getiren Uçuslarin Kizamik Nedeniyle Durduruldugunu Açikladi

Beyaz Saray, son dönemde ülkeye getirilen bazi Afganlarda kizamiga rastlanmasi nedeniyle Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) tavsiyesi üzerine Afganistan'dan tahliye edilenlerin ABD'ye nakledildigi uçuslari geçici olarak durdurduklarini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenledigi basin toplantisinda gündemi degerlendirdi ve gazetecilerin sorularini yanitladi.

Afganistan'dan tahliye edilen kisileri ABD'ye getiren uçuslara iliskin Psaki, "ABD, bu uçuslari CDC'nin uyarisi üzerine geçici olarak durdurdu. Son dönemde ABD'ye gelen bazi Afganlarda kizamik teshis edildi, bu nedenle önlem amaçli uçuslari durdurduk." bilgisini paylasti.

Psaki, kizamik teshis edilen kisilerin karantinaya alindigini ve CDC'nin ABD'ye gelen tüm Afganlara kizamik asisi yapacagini kaydetti.

ABD Baskani Joe Biden ile Çin Devlet Baskani Si Cinping arasinda dün gece yapilan görüsmeye de deginen Psaki, "Görüsme yaklasik 90 dakika sürdü. Alisilmis bir görüsmeydi. Aradaki iletisim hattinin kopmamasi adina böyle bir adim attik." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA