Evlat Nöbetini 24 Saat Tutan Diyarbakir Annelerinden Destek Çagrisi

Anne Türkan Mutlu: 'Tüm dünyaya sesleniyorum, 3 Eylül'de Diyarbakir annelerinin yaninda olun ve sesini duyun'.

Daga götürülen çocuklari için HDP Il Baskanligi binasi önündeki evlat nöbetini 24 saat sürdüren Diyarbakir anneleri, evlat nöbetinin 3. yilina girilecek olan 3 Eylül'de "teröre karsi yanimizda olun" çagrisini yineledi.

Çocuklarinin PKK'li teröristlerce daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 730'uncu gününe girdi.

Eylemlerini 24 saat sürdürme karari alan ve gece nöbetine devam eden anne ve babalar, HDP Il Binasi kapisina Türk bayragi asti.

Aileler adina konusan anne Türkan Mutlu, anne ve babalar olarak haklari olan çocuklarini istediklerini söyledi.

Gece gündüz demeden evlatlari için mücadele ettiklerini belirten Mutlu, söyle dedi:

"Artik Ceylan ve Ceylan gibiler daglarda ölmesin. Tüm dünyaya sesleniyorum 3 Eylül'de Diyarbakir annelerinin yaninda olun ve sesini duyun. Bu oturma eylemi 10 sene de devam etse Ceylanimi almayana kadar HDP'nin kapisindan gitmem. Biz Diyarbakir anneleri olarak siyasi amaçla bu kapida degiliz, anne olarak bu kapidayiz. Kimse bizi bu kapida zorla oturtmuyor. Insallah biz kazanacagiz."

Baba Celil Begdas ise, verdikleri mücadele sonunda birçok çocugun dagdan inmesine neden olduklarini söyledi.

Tüm kamuoyunu kendilerine destek olmaya davet eden Begdas, "Hiçbir güç bizi yildiramaz. Evlat acisini ancak anne ve babalar bilir. 3 Eylül'de herkesi buraya bekliyoruz." dedi.
Kaynak: AA