Mugla Büyüksehir Bin 257 Personeliyle Yanginlarla Mücadele Ediyor
Mugla’nin Marmaris, Bodrum, Milas, Yatagan, Mentese, Köycegiz, Fethiye, Seydikemer ve Kavaklidere ilçelerinde farkli zamanlarda çikan orman yanginlari bugüne kadar 66 bin 231 hektar orman alana zarar verdi.

Mugla ve ilçelerinde çikan orman yanginlarinda Mugla Büyüksehir Belediyesi ekipleri yanginin ilk gününden itibaren yangin sahasinda aktif görev aliyor. Büyüksehir Belediyesi yanginlara bin 257 isçi, 54 arazöz, 56 is makinasi ve 71 hizmet araci ile müdahale etti. Ekiplerin yangin sahalarindaki çalismalari devam ediyor.
Baskan Gürün; “Mugla tarihinin en büyük yanginlarinda omuz omuza mücadele veriyoruz”
Mugla’da 29 Temmuz tarihinde baslayan orman yanginlarinin yerlesim birimlerine siçramasi ile birlikte ilk dakikadan itibaren ekiplerin seferber oldugunu söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Türkiye’nin farkli sehirlerinde de gelen desteklerle güçlerine güç katildigini, yanginlarda omuz omuza mücadele edildigini belirtti ve destek veren tüm belediyelere tesekkür etti.
Baskan Gürün; “Mugla’miz belki de tarihinin en büyük yanginlari ile karsi karsiya kaldi. Farkli noktalarda yaklasik zamanli baslayan orman yanginlari kisa sürede büyüyerek yerlesim yerlerimizi tehdit etti. Büyüksehir ekiplerimiz tüm gücüyle kisa sürede yanginlara müdahale etti. Görev sahasi olmayan yerlerde de orman ekiplerine araç ve su destegi saglandi. Büyüksehir ekiplerimiz yaninda tüm Türkiye’den 17 Büyüksehir, 50 il ilçe belediyesi araç ve personel göndererek yangina destek verdi. Verilen bu mücadele sonucunda yeni bir yangin çikamamasi durumunda mevcut tüm yanginlar söndürülmüs olacak. Mugla sadece üzerinde yasayanlarin sehri degil. Hepimizin, tüm Türkiye’nin hatta dünyanin en özel sehirlerinden biri. Tüm sehirlerimiz, memleketimizin her kösesi çok degerli. Birlik ve beraberligin, tek yumruk olmanin her engeli asabilecegini, güçlükleri yenebilecegini bir kez daha görmüs olduk. Mugla’mizda yanginla mücadeleye katilan, emek veren tüm ekiplere, kurumlara, gönüllülere, yardimlariyla bizlere umut olan tüm destekçilere ayri ayri tesekkür ediyor, iyi ki varsiniz diyorum” dedi.
