ABD, Yemen'e 165 Milyon Dolar Insani Yardim Yapacak

Biden yönetimi, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'e 165 milyon dolar daha yardim yapacagini açikladi.



ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking, yaptigi açiklamada, Yemen'de tekrar bas gösteren kitlik tehlikesine karsi çabalari desteklediklerini ve ilave yardim yapacaklarini duyurdu.

Birlesmis Milletler (BM), dünyada en kötü kitliklardan birisiyle karsi karsiya olan Yemen'de insani yardim faaliyetlerinin desteklenmesi için 2021'de 4 milyar dolar gerektigi çagrisi yapiyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de, Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten beri Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede 6 yildan fazla süren çatismalarda binlerce kisi yasamini yitirdi.

Dünyanin en fakir ülkeleri arasinda yer alan Yemen'de, iç savas nedeniyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulasti.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardima ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA