Prof. Dr. Isik Tarakçoglu, Denizli'de Otele Dönüstürülen Dogdugu Konagin Misafiri Oldu

Denizli'nin Buldan ilçesinde Büyüksehir Belediyesi tarafindan restore edilerek butik otel olarak hizmete açilan tarihi Tarakçi Konagi'nda dogan Prof. Dr. Isik Tarakçioglu, 80 yil sonra dünyaya geldigi odada konakladi.

Buldan Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, Buldan'da 1926-1930 ve 1934-1938 döneminde belediye baskanligi yapan Talat Tarakçi'nin oglu Prof. Dr. Isik Tarakçioglu ile torunu Aytül Tarakçioglu'nun, belediye baskani Mustafa Sevik'in davetlisi olarak Buldan'a geldigi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Prof. Dr. Tarakçioglu, bu firsatin kendisine çok güzel bir dogum günü hediyesi oldugunu belirtti. Bundan 80 yil 1 ay önce dünyaya geldigi odada konaklamasinin kendisini çok duygulandirdigini aktaran Tarakçioglu, "Bu her kula nasip olmaz. Ben emegi geçen herkese tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Buldan Belediye Baskani Mustafa Sevik de belediyecilik açisindan Buldan'in ufkunu açan önemli isimlerinden Talat Tarakçi'nin oglunu Buldan'da agirlamaktan onur duydugunu, otelin Buldan'in ilk butik oteli olarak hizmet verecegini kaydetti.

Kaynak: AA