California Tarihinin En Büyük 3. Yangini Devam Ediyor Açiklamasi 8 Kisi Kayip

ABD’nin California eyaletinin tarihindeki en büyük 3. yangini olarak kayitlara geçen ’Dixie’ yangininda en az 8 kisinin kayip oldugu açiklandi. Yanginda su ana kadar yaklasik 447 bin dönüm alan küle döndü.

California Tarihinin En Büyük 3. Yangini Devam Ediyor Açiklamasi 8 Kisi Kayip
ABD’nin California eyaletinde devam eden son yillarin en büyük orman yanginlariyla mücadele sürüyor. Eyalet tarihinin en büyük 3. yangini olarak kayitlara geçen ve 13-14 Temmuz’da baslayan Dixie yangininda yaklasik 447 bin dönümlük alan küle dönerken, yanginin yalnizca yüzde 21’i kontrol altina alindi. California Orman ve Yangindan Korunma Departmani (Cal Fire) Sözcüsü Edwin Zuniga, "Simdi daha az rüzgar ve dogrudan günes isigini engelleyen bir duman örtüsü ile söndürme çalismalarinda uygun hava kosullari var. Zemin kazanmayi umuyoruz" dedi.

Pulmas County Serif Ofisi tarafindan yapilan açiklamada ise "Kendilerinden haber alinamayan 8 kisi hakkinda ihbar aldik" ifadeleri kullanilarak kayip kisilerin bulunabilmesi için halktan yardim istendi. Kayiplarin 5’inin Sacramento’nun kuzeyinde, yanginlarin küle çevirdigi Greenville kasabasindan oldugu belirtildi.

Tarihi kasaba haritadan silindi

California eyaletinin kuzeybatisindaki 800 nüfuslu tarihi Greenville kasabasinin neredeyse tamami alevlere teslim oldu. Kasabada 184’ten fazla yapi küle döndü. Alevler, yüzlerce ev, benzin istasyonu, kilise, ev, müze ve otel dahil tüm binalari harabeye çevirdi.
Kaynak: İHA