Yazilim Dünyasinin Dünü, Bugünü Ve Gelecegi Konusuldu

Düzce Üniversitesi Is Dünyasinda Kadin Toplulugu ve Ecodation is birligi ile düzenlenen “Yazilim Dünyasinin Dünü, Bugünü ve Gelecegi“ baslikli egitim programi, Senior Java Full Stack Developer Hamit Mizrak’in katilimiyla çevrimiçi olarak gerçeklesti.

Yazilim Dünyasinin Dünü, Bugünü Ve Gelecegi Konusuldu
Özel sirketlerde Java Full Stack Developer olarak çalismalarina devam eden ve farkli platformlarda egitimler veren Hamit Mizrak, programda bilgi ve deyimlerini katilimcilarla paylasti. “Yazilimda en çok hangi alanda kendimi gelistirmeliyim?” sorusuyla programa baslayan Hamit Mizrak, istegi olan herkesin yazilimda iyi bir yere gelebildigini belirterek katilimcilarin en çok; web uzmanligi, mobil uygulama gelistirme, yapay zekâ uygulayiciligi, veri bilimi uzmanligi, kullanici deneyimi (UX) uzmanligi, mühendislik, dijital içerik uzmanligi ve egitim uzmanligi alaninda kendini gelistirebileceklerini dile getirdi.

Bilgisayarlara, ne yapmasi gerektigini söyleyen seyin komutlar dizisi oldugunu ifade eden Mizrak, “yazilimin dünü” konusundaysa, yazilimin bilgisayarda sadece toplama yapabildigini ve ABD ordusu tarafindan gelistirilen ENTAC’in (1946) onluk sayi tabanina dayali, ilk genel kullanim amaçli elektronik bilgisayar unvanina sahip oldugunu sözlerine ekledi. Yazilimin simdiki durumu hakkinda ise yapay zekâlardan bahseden davetli konusmaci, yazilimda gelecek konusunda inanilmaz bir noktaya gelinecegini ifade etti.

Hamit Mizrak, “Gelecek için neler yapmaliyim?“ sorusuna yönelik açiklamasinda ise “Insanin en önemli yatirimi kendisine yaptigi yatirimdir. Yazilim alaninda kendimizi gelistirmeliyiz, kitap okumaliyiz. Yazilimi ögrenmeye gönül verirseniz ögrenebilirsiniz“ ifadelerini kullandi.

Türkiye‘deki gelecegin popüler mesleklerine de deginen Hamit Mizrak; java gelistiricisi, javascript gelistiricisi, yapay zeka uzmani, robotik mühendisi, veri bilimci, müsteri satis uzmani, veri mühendisi, siber güvenlik uzmani, arka uç gelistirici, is gelisim müdürü mesleklerinin önemine vurgu yapti. Birkaç örnek yazilim uygulamasinin nasil kullanildigini katilimcilarla paylasan Hamit Mizrak, gelen sorulari yanitlayarak konusmasini sonlandirdi.

Program, Hamit Mizrak’in Udemy platformu üzerinden egitimlerine katilmak isteyenler için yapilan çekilis ile sona erdi.
Kaynak: İHA